Vegaaninen porkkanakakku
Päätin todella pitkästä aikaa tehdä porkkanakakkua. Etsin ohjetta vegaaniseen porkkanakakun kuorrutteeseen ja päädyin tietysti Chocochili-blogiin. Elinan Chocochili-blogi on oikea aarreaitta, varsinkin sillon kun tarvitsee löytää oikeasti hyviä vegaanisia ohjeita.
Alla oleva ohje on siis napattu suoraan Chocochili-blogista, mutta mainittakoon, että alunperin porkkanakakun ohje on Saara Törmän käsialaa.
Tietysti kun päätyy hieman yllättäen leipomaan, ei kaapista aina löydy juuri sitä mitä tarvittaisiin. Niinpä meidän kakussamme fariinisokeri vaihtui intiaanisokeriin, perunajauhojen tilalle laitoin vehnäjauhoja ja kuorrutteeseen tuli kauratuorejuustoa (Oatlyn påMacka). Ja sanonpa vaan, että apua miten hyvää.
Mukavaa joulukuuta kaikille!
(Kuvissa oleva kakku on tehty puolikkaalla ohjeella, halkaisijaltaan 21 cm vuokaan. Jos teet alla olevan ohjeen mukaan, valitse hieman isompi vuoka tai tee kaksi pientä kakkua)
Vegaaninen porkkanakakku
- 4 1/2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 3 1/2 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
- 2 dl öljyä
- 1 1/2 dl kauramaitoa, soijamaitoa tai vettä
- 5 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 1/2 tl soodaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
Kuorrutus
- 100g margariinia
- 225g maustamatonta soijatuorejuustoa (tai kauratuorejuustoa)
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- (mantelirouhetta)
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Voitele kakkuvuoka margariinilla ja pyörittele vuossa vehnäjauhoja, kunnes vuoan sisäpinta on tasaisesti jauhotettu.
- Mittaa kulhoon fariinisokeri, öljy ja soijamaito. Sekoita.
- Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne sokeriseokseen. Sekoita joukkoon vielä raastettu porkkana.
- Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista sitä noin 45 minuuttia, tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
- Anna jäähtyä.
- Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja levitä se kakun päälle. Koristele kakku mantelirouheella.
Hyvää ruokaa