Vegaaninen riisipuuro
Joulu lähestyy pikku hiljaa ja nyt jo voi alkaa fiilistelemään riisipuurolla. Meillä riisipuuroa tosin syödään kyllä välillä kesäisinkin, mutta kyllähän se ehkä enemmän talviruokaa on. Poika kun ei kestä niin hyvin lehmänmaitoa niin tämä versio on nyt kookosmaidosta. Ensi kerralla kokeiluun menee varmaankin kauramaitoversio.
Kookosriisipuuro
- 1 dl vettä
- 1 dl puuroriisiä
- 2 1/2 dl kookosmaitoa
- 2 1/2 dl vettä
- n. 1/2 tl suolaa
- (1 tl kookosöljyä)
Kiehauta 1 dl vettä ja lisää joukkoon riisi. Keitä parin minuutin ajan, että vesi imeytyy hieman riisiin. Lisää 2 1/2 dl kookosmaitoa ja 2 1/2 dl vettä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla n.35 min. Sekoittele välillä. Lisää suola (ja kookosöljy) sekä halutessasi mausta vaikka kardemummalla tai laita päälle kanelia ja manteleita ruohittuna.