Veriappelsiinit ovat sesongissa

IMG_8984.JPG

Tulin vaan vinkkaamaan, että veriappelsiinit ovat sesongissa tammikuun lopulta maaliskuun alkuun. Nämä kuvissa näkyvät yksilöt ovat puoliveriappelsiineja ja niissä punainen väri on yleensä haalein. Väri vaihtelee lajikkeittain ja yksilöittäin, jos hyvä tuuri käy saatat saada kaupasta mukaasi veriappelsiineja joissa hedelmälihassa on oikein voimakas punainen väri. Punainen väri ei tietenkään ole verta, vaan värin saa aikaan antosyaani ja lykopeeni. Veriappelsiinit tarvitsevat appelsiineista poiketen lämpimien päivien lisäksi kylmät yöt, jotta punainen väri kehittyy. Siksi niiden sesonkiaika on niin lyhyt.

IMG_8948.JPG

Veriappelsiineja voi tietysti käyttää aivan appelsiinien tavoin. Näistä puoliveriappelsiineista puristettu mehu ei väriltään eroa tavallisesta appelsiinimehusta, mutta yksilöistä joissa on kauniin voimakas punainen väri saa puristettu punaista mehua. Nyt siis vilkuilemaan löydätkö kaupan hyllyiltä jo veriappelsiineja ja syömään niitä sellaisenaan, puristamaan mehua tai tekemään vaikka sitrussalaattia.

IMG_8973.JPG

 

koti ruoka-ja-juoma