Ihana uusi koti!

Pääsiäisen alla muutimme uuteen kotiin, mutta itse muutto ei suinkaan ole vielä taputeltu. Jo muuttopäivää valitessa päätimme, että kaikki ei tule tapahtumaan yhdessä päivässä. Kun puoliso tekee etätöitä kotona, taapero pyörii jaloissa, eikä isovanhempien hoitoapu ole epidemian takia käytettävissä, päätimme muuttaa mahdollisimman vähällä stressillä.

Tämä tarkoittaa sitä, että molemmat asunnot ovat käytössämme koko huhtikuun ajan. Näin meillä oli mahdollisuus käydä rauhassa siivoilemassa ja mittailemassa uutta asuntoa. Samalla oli ihanaa, että vanhaa kotia ei tarvitse laittaa kerralla pakettiin ja asua pahvilaatikoiden keskellä. Kun muuttomatka on alle kilometrin, pystyy tavaroita tuomaan pikkuhiljaa kämpältä toiselle. Nyt kun uuteen kotiin on jo asetuttu, niin välillä kieltämättä vähän hiertää lähteä vanhalle asunnolle pakkaamaan viimeisiä laatikonpohjimmaisia tai pyyhkimään hyllyjä. Silti olen sitä mieltä, että tämä hidas muutto oli ehdottomasti  parempi ratkaisu.

Pääsiäistorstaina kaikki suuret huonekalut, sekä helposti pakattavat vaatteet ja astiat siirtyivät muuttofirman mukana asunnosta toiseen. Kuten edellisenkin muuton kohdalla, valitsin muuttofirman Muuttomaailma-nimisen sivuston kautta. Se on todella helppo tapa saada läjäpäin tarjouksia kiinnostuneilta palveluntarjoajilta. Hintaerot yritysten välillä ovat todella suuria, joten kilpailuttaminen todellakin kannattaa!

Edellisellä kerralla päädyin Suomimuuttoon ja tällä kertaa EZ Palveluihin, ja olimme äärimmäisen tyytyväisiä molempien yhtiöiden palveluun.

Kuten sanottu, olemme jo asettuneet hyvin uuteen asuntoon. Oikeastaan heti tuntui, että ollaan tuntu kotiin. Uudessa kodissa on niin ihanaa, että yhtäkkiä tämä jatkuva koronakotoilu ei haittaa enää yhtään! Lisätila ja avarat maisemat tekevät ihmeitä. Ja tietenkin se, että epämääräisiä roinakasoja ei ole ehtinyt vielä kertyä mihikään!

Yksi parhaista asioista on keittiön saareke, jossa uuni ja liesi ovat. Näin voi ihailla maisemia kokatessa, eikä ruoanlaittajan tarvitse olla selin tai toisessa tilassa muiden kanssa.Luksusta on myös iso vaatehuone.

Huonekalut ovat pääosin ottaneet paikkansa. Sisustus on sama kuin aiemminkin, eikä suunnitelmissa ole tehdä uusia hankintoja. Telkkari etsii vielä paikkaansa, sillä se ei luontevasti istu olohuoneeseen. Myös kirjahyllyjen kohtaloa mietitään kovasti. Ne ovat tyylikkäät, mutta lapisperheessä kovin epäkäytännölliset designversiot. Adil on vähän turhankin kiinnostunut tikkaiden oloisista kirjahyllyistämme ja voi olla, että ne menevät turvallisuussyistä kellariin muutamaksi vuodeksi.

Vanha tv-taso on nyt lastenhuoneessa laskutasona ja mietimme ajan kanssa, josko myisimme sen eteenpäin. Vauvan vanha sivuvaunu toimii yllättävän hyvin leikkitasona. Olen saanut paljon kysymyksiä Adilin nukkumisjärjestelyistä. Aiemmassa kodissamme hän nukkui samassa huoneessa kanssamme, mutta nyt hän muutti saman tien omaan huoneeseen.

Usein neuvotaan, ettei pienen lapsen elämässä pitäisi tehdä useita muutoksia samalla kertaa. Esimerkiksi muuttaa ja aloittaa päiväkotia samaan aikaan, tai joutua luopumaan tutista ja saada pikkusisarusta samoihin aikoihin. Adil on kuitenkin jo lähes vuoden ajan nukahtanut itse omaan sänkyynsä. Vaikka nukummekin samassa huoneessa, emme me vanhemmat ole huoneessa kun hän nukahtaa. Tässä uudessa kodissa hän viettää huomattavasti enemmän aikaa omassa huoneessaan lelujensa kanssa, kuin meidän makuuhuoneessamme. Niinpä tuntui luontevalta antaa hänen nukahtaa siihen tutumpaan huoneeseen iltaisin. Ja sinne hän nukahtaakin hyvin itsekseen, ja on nukahtanut itse asiassa muuttopäivän päikkäreistä alkaen. Sänky on kuitenkin unikavereineen sama kuin ennenkin.

Kommentit (6)
  1. Iloa ja onnea uuteen kotiin! Näyttää todella ihanalta 😊

    1. Kiitos. Koti on aivan ihana! <3

  2. Talousmimmi
    26.4.2020, 21:13

    Kiinnostaa myös tuo kustannuspuoli 🙂 ja kuinka paljon neliöitä?

    1. Ihana näkymä pohjaanttuu hienoihin tauluihin ja muihin huonekaluihin jasmin olet hieno nainen jota ihailen susa on jotain katariina mäkelä mun suosikkini hahmo salkkareissa toivon että katariina ja antti palaa yhteen ne on mun suosikki pari kaikkien aikojen suloisin söpö pari

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *