Olen ehdolla vuoden sijoittajaksi!

Ihan mieletöntä, olen ehdolla vuoden sijoittajaksi 2020!  Äänestys on nyt käynnissä ja äänestää voi  täällä.

Kun kuulin ehdokkuudestani, olin aluksi vähän vaivautunut. En ole kärsinyt huijarisyndroomasta sitten Teatterikorkeakoulun. Nykyään minulla on hyvä itsetunto, mutta yhtäkkiä  epävarmuus nosti taas päätään. Tuntui, että tullakseni valituksi minun pitäisi olla jotain ”enemmän”.

Pitäisi julkaista oma sijoitusaiheinen kirja, kirjoittaa kolumnia Kauppalehteen, käydä aktiivista Twitter-keskustelua taloudesta tai edes postata blogeja huomattavasti tiukempaan tahtiin.

Halusin tietenkin tulla valituksi mutta samaan aikaan tuntui kiusalliselta alkaa ”kampanjoida” itsensä puolesta tai edes tiedottaa äänestyksestä. Miten se äidinmaidossa tullut vaatimattomuus kaunistaa -mantra nostaakin aina säännöllisesti päätään.

Itseäni ärsyttää meidän suomalaisten liika nöyristely ja kun kehujakaan ei aina suostuta ottamaan vastaan. Tiedättehän, jos ihailee toisen kaunista villapaitaa, vastataan että ”tää nyt on vaan tämmönen vanha rytky.” Ja niin vaan itsekin olin ihan samanlainen kehuistakieltäytyjä ja  koin vaikeaksi olla ylpeä finaalipaikastani.

Onneksi tulin lopulta järkiini. Kysyin itseltäni, haluanko tulla valituksi. No totta hemmetissä!

Ja kun mietin tarkemmin, niin onhan tässä tullut tehtyä vaikka mitä.

Aloitin sijoittamisen kahdeksan vuotta sitten ja ajan saatossa salkkuun on kertynyt niin pörssiosakkeita, sijoitusasunto kuin vähän kultaa. Kerrottuani kolme vuotta sitten sijoitusharrastuksestani mediassa, pelkäsin antavani itsestäni kylmän ja ahneen kuvan. Mutta sainkin pelkästään positiivista palautetta. Rahasta puhumiselle selkeästi on tarvetta.

Kirjoitan tänne blogiin sijoittamisesta aika avoimesti ja kansantajuisesti. Olen saanut tehdä  Taloudellinen Mielenrauha –podcastia huikeiden asiantuntijoiden kanssa ja käydä puhumassa sijoittamisesta lukuisissa tilaisuuksissa. Viime keväänä aloin julkaista Instagramissa Sijoitus Sunnuntai -videoita, jotka ovat keränneet kymmeniä tuhansia katsojia.

Ehkä kaikkein merkityksellisintä itselleni on kuitenkin ne ihan tavalliset keskustelut talouteen liittyen. Varsinkin Instagramista on muodostunut itselleni tärkeä, ihanan vuorovaikutteinen kanava. Yksityisviestellä on kätevä käydä keskustelua ja Stories-osioon on helppo höpöttää tajunnanvirtaa pörssin käänteistä tai omista osakeostoista. Parasta on kuulla, kuinka omalla esimerkillään on innostanut jonkun säästämään tai sijoittamaan.

Juuri tällaista talouskeskustelun pitää ollakin! Ihan tavallista ja matalalla kynnyksellä tapahtuvaa. Ja tottakai myös palkkatuloistaan sijoittavat tavissijoittajat ovat ihan oikeita sijoittajia. Ei tarvitse olla yhtään mitään ”enemmän”.

Voit äänestää Vuoden Sijoittajaa ja Vuoden Sijoitustekoa klikkaamalla tästä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *