Deittailun luonnonlait?

Joitain asioita ei voi ymmärtää ja deittailu on selvästi yksi niistä.

Tapailin kerran miestä, joka halusi näyttää kuvani perheelleen neljänsillä treffeillä. Hän myös näytti minulle kuvia heistä ja pyysi saada nähdä vanhempieni kuvat. Muutaman tapaamisen päästä juttu loppui, koska hän totesi: (suora lainaus) ”Ei tää juttu oikein kanna. Treffien välillä on välinpitämätön olo siitä nähdäänkö vai ei”.

Ystäväni tapaili erästä miestä viikon. He näkivät tiiviisti, melkein joka päivä – katsoivat netflixiä ja chillasivat. Seuraavana viikonloppuna mies tiedusteli ystävältäni mitä hän tekee kahden kuukauden päästä ja ilmoitti, että hän oli varannut heille hiihtolomaksi yhteisen mökin. Ystäväni kauhistui ja lopetti jutun siihen.

Loppukesän lomaromanssini kutsui minut luokseen Saksaan marraskuussa. Viestittelimme intensiivisesti ja soittelimme videopuheluja koko syksyn. Ostin lennot, menin Kölniin ja totesin, että miehellä on joku toinen ja olemmekin tästä lähin sitten ystäviä.

Ystäväni tutustui Facebookissa  italialaiseen professoriin. Matkustimme Firenzeen, jossa mies järjesti meille majoituksen, autokyydit, ravintolaillallisen ja vei meidän salaiselle kuumalla lähteelle uimaan. Kukaan ei koskenut toiseensa halausta enempää. Lopuksi kiitimme, lähdimme Suomeen eikä ystäväni enää koskaan puhunut miehen kanssa.

Mitä tästä voi päätellä?

Ei mitään. Siitä, millä tavalla juttu alkaa tai etenee ei voi päätellä yhtään mitään siitä, miten juttu loppuu.  

Ihmiselle, joka on tottunut etsimään asioiden välisiä yhteyksiä, ymmärtämään syy-seuraussuhteita ja ylipäätään ennakoimaan toisten käytöstä, deittailumaailma on joko kamala sirkus, johon ei tee mieli osallistua tai mahtava oppitunti irti päästämisestä. Jossain vaiheessa on vaan pakko myöntää, että ei ole hajuakaan siitä miten deittailu toimii. Mitään luonnonlakeja tai sääntöjä ei ilmeisesti ole.

puheenaiheet rakkaus sinkkuus ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
  1. Deittailun lait on sitä mitä en ole koskaan oppinut ymmärtään, kun olisikin samat universaalit lait joiden mukaan toimimalla, löytäisi juuri sen oikean. Jos noudattaa kaikkia kuulemiani sääntöjä on suoranainen ihme että kukaan löytää ketään mistään. Siksi olen pistännyt deittailu säännöt romukoppaan aikaa sitten. Kun olen sinkku, pyrin olemaan aito itseni ,ilman mitään rooleja, kun kohtaan kiinnostavaa tai suoraataan vetovoimaimaista, kyllä minä silloin pyrin lähelle ja puheisiin. Vaikka vetovoima olisi vahva niin rakastuminen tulee vasta ajan kanssa luottamuksen mukana. Olen myös aktiivinen ja haluan tutustua, inhoan sitä että joku esittää vaikeasti tavoiteltavaa tai pelailee minulla. Minä laitan heidät mappi ööhön koska heitä ei oikeesti kiinnosta jos jokin kiinnostaa niin valta ja hallinta. Ystävyyteeni pätee paljon samoja elementtejä, joista luottamus on tärkein, ystävyyteen parhimmillaan kuuluu jonkinlaista hengenheimolaisuutta. Eli elämäntilanteeni mukaan mahtuu elämääni erilaisia ihmisiä ja ihmissuhteita joita leimaa luottamus ja tunne , tunne joka voi olla mukavaa yhdessäoloa tai todella kuumaa tunnetta ja kaikkea siltä väliltä . Mutta deittailu…hirvittävän jännää ja raivostuttavaa…
    Jos haen seksiseuraa, silloinkin tunne ratkaisee ihmisen tavattuani. kun molemmat haluaa seksi mielessä tavata niin se luo kyllä oikoteita, lyhin tie on mekaaniseen tunteettomaan seksiin josta jää hölmistynyt tyhjä olo tai sitten vetovoimaista kuuminta hottia olevaa vapautunutta seksiä joka ei ole hetkessä ohi, eli on aikaa lämmitä , aikaa lemmentaioille molemminpuolin ja loppu jäähdyttelylle. Minusta nämä fiilikset eivät ole sukupuoliriippuvaisia. Silti miehissä tämä pieni vähemmistö on silti enemmän esillä, toitottamassa että näin sen kuuluu mennä, ressukat eivät kuitenkaan tajua sitä kuinka vähän loppu viimein saavat. Seksin ei tosiaankaan tarvitse olla suurta kamasutran esittelyä ja taituriutta, aidot tunteet ja vetovoima tekee tuiki tavallisestakin seksistä maailmaa järisyttävää, kummankaan ei tarvitse omata mallin vartaloa ollakseen haluttava, paras seksi tapahtuu ajatuksissa ja tunteissa.
    Voi kun saisi kohdata ihmiset aidosti, hain sitten kaveria, ystävyyttä, parisuhdetta tai seksiä kerran tai peräti kesä /talvi romanssia .

    1. ”Jos noudattaa kaikkia kuulemiani sääntöjä on suoranainen ihme että kukaan löytää ketään mistään.” <3 Juuri tämä! En heti keksi, mihin liittyisi yhtä paljon myyttejä ja ristiriitaisia ohjeita kuin deittailuun. Ylipäätään tuntuu tosi rajoittavalta sellainen normatiivinen ”tee näin niin onnistut”-puhe. Enhän edes halua ”onnistua” kaikkien kanssa, koska en itsekään viehäty kaikista.

      Ihanasti kirjotat aitoudesta 🙂 Vetovoimasta ja siitä, kuinka se muuttuu rakkaudeksi (tai ei muutu) olenkin itse asiassa ajatellut kirjoittaa seuraavaksi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *