Kun suomalainen ja espanjalainen rakentaa kerrostalon

Mikä on suomalaisen ja espanjalaisen suurin ero?

No tiedättehän, kun suomalainen kerrostaloalue on  täynnä lisäisi espanjalainen sinne vielä pari kerrostaloa, muutaman sisäpihan, allasalueen ja kattoterassin.

Kun suomalaisen kerrostalon takapihalla on laaja nurmikenttä, yksinäinen mattoteline sekä villiintynyt hiekkalaatikko lisäisi espanjalainen sinne vielä aurinkovarjoja,  mandariinipuita, kaktuksia, palmuja, suihkulähteitä, patsaita, portteja, aitoja, laattalattian, musiikkia, punaviiniä, tapaksia ja allasbileet.

Kun suomalainen on saanut harmaan kerrostalonsa valmiiksi miettisi hän vielä meneekö valkoiset parvekkeen kaiteet jo hieman överiksi, muuttuuko yleisilme levottomaksi. Mitä muut siitä ajattelevat, pahastuuko naapurit entä työkaverit? Espanjalainen puolestaan  soittaisi työmiehilleen ja käskisi heidän hankkia niin paljon erikuvioisia seinälaattoja kuin maasta löytyy. Hän rakentaisi jokaisen parvekkeen kaiteen erityyliseksi, maalaisi talot sekä naapuruston kirkkailla ja värikkäillä sävyillä. Hän kiinnittäisi seiniin eri kokoisia ikkunoita, tilaisi kummallisia ovia eri puolilta maailmaa ja kiinnitäisi niistä jokaisen eriparisilla saranoilla. Hän ripottelisi sinne tänne pieniä yksityiskohtia ja somisteita täyttäen rakoja ja väljää tilaa niin kauan kunnes mihinkään ei mahtuisi enää mitään.

Kun suomalainen on saanut työnsä tehtyä tekee hän vielä pohjatarkastuksen, rakennetarkastuksen, hormitarkastuksen, sähkö- ja LVI- tarkastuksen, perustarkastuksen, käyttöönottotarkastuksen, turvallisuustarkastuksen ja lopputarkastuksen. Kun espanjalainen on saanut työnsä tehtyä on siestan aika sitten punaviinin. Paikalle palataan seuraavalla viikolla, mutta kukaan ei tarkalleen tiedä minä päivänä saati mihin kellon aikaan. Kun joku vihdoin muistaa tulla paikalle huomataan jo orastava home, vuotava katto sekä ammottava reikä seinässä. Vale vale, toteaa espanjalainen  tyytyväisenä ja poistuu työmaalta kohti seuraavaa urakkaa.

kulttuuri matkat piha-ja-puutarha hopsoa
Kommentit (8)
 1. Noinhan se taitaa mennä 😀 Hienosti löydettyjä ominaisuuksia!

  Täällä Itävallassa, ainakin Tirolin mäkimaisemissa, on vähän tuota alun tarinaa. Tehdään vielä yksi talo tuohon rinteen ja edellisen talon väliin. Saadaan ainakin perheen skoottori parkkiin eikä jää paljoa pihaa hoidettavaksi. Saa sitten katsella ojentaa sokeripurkin naapurille keittiön ikkunasta aamukaffeeta hörppiessä.

  Tuo loppuosa tarinaa taitaa täsmätä enemmän suomalaisten kanssa. Työt tehdään ja tarkastetaan loppuun saakka. Sen verran mitä nyt on hieman vierestä seurannut.

  Tosin täytyy sanoa, jotta asuntovälittäjät on kyllä vastuuttomampaa sakkia täällä kuin Suomessa.

  1. I don´t speak Polish
   15.12.2020, 13:27

   Ai sielläkin tykätään rakentaa tontti täyteen. Olisin veikannut juuri toisin päin! Välilä tuntuu, että asun labyrintissä. Taloketjujen välissä kun ei ole rakoja ollenkaan vaan jatkuvat loputtomina jonoina, välillä tulee eteen umpikuja!

 2. Joanna Niininen
  13.12.2020, 23:24

  Hahaa näitä vertailevia tekstejäsi on aina yhtä viihdyttävää lukea! 😀

  1. I don´t speak Polish
   15.12.2020, 13:28

   Itsekkin tykkään lukea näitä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *