Penne ja pene. Pasta ja penis.

Hola!

Lempi sanani espanjaksi. Väärinymmärryksen ja virheen riski on lähes olematon.

Tällä hetkellä oma espanja on hyvin alkeellisella tasolla. Käyn espanjan kurssilla muutaman kerran viikossa ja lisäksi opiskelen omalla ajallani  aina kun ehdin. Välillä tuntuu siltä, että jumalauta minähän olen kohta natiivi jos jatkan samaan malliin.  Välillä taas tekisi mieli luovuttaa kun mikään ei jää päähän, kielioppi tuntuu hankalalta ja ääntäminen mahdottomalta. Päässä on tällä hetkellä kolmen kielen sekamelska. Opiskelen espanjaa englanniksi, mutta jostakin syystä käännän kaiken oppimani suomeksi ja vertailen paljon kieliä keskenään. Oppitunneilla olen juuri se ärsyttävä oppilas, joka on koko ajan käsi pystyssä esittämässä selventäviä kysymyksiä kun ei mene kerrasta perille.  Opettajallani meinasi viime tunnilla jo ymmärrys loppua, kun en vain meinannut tajuta kellonaikoja espanjaksi. Käänsin niitä päässäni suomeksi ja englanniksi yrittäen löytää punaista lankaa, jota en tietenkään löytänyt. Kun pää menee sekaisin niin se menee sekaisin eikä siinä hetkessä ymmärrykseen mahdu enää mitään. Nyt pelottaa ensi viikon tunnit, olen ihan varma, että kertaamme kellonaikoja. En vieläkään voi sanoa osaavani niitä kovin sujuvasti. Näen jo mielessäni opettajan turhautuneen katseen sekä kuulen luokkakavereiden kyllästyneet huokaukset. Onneksi ensi viikkoon on aikaa, joten ehdin vielä kertaamaan.

Voi olla, että kertaan kellonajat mieheni kanssa. Olemme ottaneet tavaksi opiskella muutamina iltoina viikossa yhdessä espanjaa. Näin illat kuluvat mukavasti ja rattoisasti.  Yleensä minä valitan espanjan kielen epätasa- arvoisuudesta. Miksi maskuliini on feminiiniä hallitsevampi?  Kuka tämän keksi, aivan älytöntä! Katso nyt tätäkin. Ryhmä naisia nosotras muuttuukin yhtä-äkkiä maskuliiniksi nosotros kun seuraan sattuu liittymään arvon mies!

Kun pääsen aiheen yli alkaa itse opiskelu. Useinmiten ehdimme opiskelemaan minuutin hyvässä lykyssä kaksi ennen kuin aloitamme kinaamisen. Kumpi on edennyt espanjassa pidemmälle, kumpi on parempi ääntämään, kumpi osaa laskea pidempään?  Useinmiten mukava opiskeluhetki päättyy siihen kun minä pakkaan muistiinpanoni ja huudan jotakin aikuismaista kuten: sinä et osaa mitään! Et osaa edes laskea kahteenkymmeneen se on veinte eikä veintta senkin tollo! Sitten poistun ja kuulen kun mies toteaa ikään kuin  itsekseen osaavansa sentään viikonpäivät sekoamatta jo maanantain kohdalla!

Vaikka kielen opiskelu on pääasiassa hankalaa niin tuo se mukanaan myös onnistumisen kokemuksia. Se on ihana tunne kun onnistun sanomaan jotakin niin, että toinen osapuoli ymmärtää. Eilen kahvilassa onnistuin kuin ihmeen kaupalla tilaamaan kaksi omenamehua ja kahvin. Onnistuin myös pyytämään laskun!

Tosin edelliskerralla mun piti tilata kahvi tilkalla maitoa, eli kahvi cortado. Jotenkin sekosin taas kerran sanoissani ja sanoinkin: minulle yksi anteeksi kiitos.  Toisena päivä multa kysytiin minkä ikäinen olen. Vastasin neljä vuotta. Luulin, että multa tiedusteltiin tyttäreni ikää. Viikkoja takaperin eräs nainen tiedusteli nimeäni. Vastasin kohteliaasti nimeni oleva:  Tosi hyvää.  Luulin vastanneeni kysymykseen mitä kuuluu.

Niin ja mainittakoon vielä, että kiitos espanjan kielen en voi enää ikinä tilata täällä ravintolasta pasta penneä. Penne on tietenkin pastalaji, mutta pene on penis. Opin tämän kun vaadin tarjoilijalta penistä tryffelikastikkeen kaveriksi.

Kommentit (7)
 1. Minä kirjoitin espanjan 16 vuotta sitten, mutta enpä muista siitä enää muuta kuin verbien taivutusmäärän. Tsemppiä opiskeluun!

 2. Joanna Niininen
  18.10.2020, 16:00

  Mulla menisi varmasti ihan yhtä vahvasti jos joutuisin hyppäämään sinun housuihin. Ihanaa, että yrität ihan kympillä. Mites sitä muuten voisi oppiakaan. Ja kun olet kerran penistä tilannut, niin et varmaan tilaa toiste ja hei kivahan se on, että sinut muistetaan! 🙂

  1. I don´t speak Polish
   18.10.2020, 16:33

   Kiva, että mut muistetaan, mutta en ole kyllä kyseiseen ravintolaan ihan heti ole menossa, sen verta se viime kertainen sekoiluni kuitenkin hävetti:):)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *