Piipahda lapsen maailmassa

Muutama päivä sitten puistossa oli kepparirata lapsille. Oma lapseni vaati itseänikin kokeilemaan. Otin vanhasta villasukasta tehdyn kepparin ja lähdin kevyellä laukalla kohti rataa. Jonkin ajan päästä huomasin, että yksikään lapsi- ei edes omani ollut enää radalla. En ole ihan varma kuinka kauan ylittelin esteitä hyppien, ravaten ja välillä pillastunutta villasukkaa rauhoitellen.

Eräs ilta, juuri ennen nukkumaanmenoa lapsi tajusi kauhukseen, että lemppari pehmolelu nimeltä Pinkcat on hukassa. Etsin närkästyneenä pehmolelua pitkin asuntoa. Missä hitossa se katti taas luuraa kirosin ääneen. Aloin jo hieman huolestumaan..siis itsestäni, sillä huhuilin Pinkcattia kovaan ääneen nimeltä yrittäen houkutella sen esiin piilostaan.

Joku aika sitten väritin lapseni kanssa värityskuvia. Väritin kieli keskellä suuta hieman hankalampaa kohtaa, jossa oli muutama pieni yksityiskohta. Siinä väritellessä aivan yhtä-äkkiä tapahtui se pahin kaikista: väritin rajan ulkopuolelta! Se vain tapahtui! Kynä lipsahti ja sitten sinistä väriä olikin jo väärässä paikassa: viivan ulkopuolella! Se ei ole vakavaa sanon lapsellekkin aina, mutta harmitti niin paljon, että meni motivaatio. Ei huvittanut enää värittää. Olisin halunnut ottaa uuden sivun ja aloittaa alusta. En tietenkään voinut, koska ensin väritetään vanha kuva loppuun ennen kuin aloitetaan uutta, niin sanovat omat kultaiset sääntöni.

Rakennamme lapsen kanssa usein Duploista torneja. Jostakin syystä lapsellani on aina iso halu rikkoa muiden tekeleet. Eräs ilta mieheni oli rakentanut lapsen kanssa valtavan ison tornin, jonka lapsi yritti rikkoa. Opetuksen nimissä kuulin mieheni sanovan, että ilman lupaa ei saa hajottaa toisten tekeleitä. Torni jäi niille sijoilleen. Illalla lapsen jo nukkuessa kävelin huoneen ohi. Näin hieman huojuvan, värikkään Duplotornin. Teki valtavasti mieli rikkoa se. En tietenkään rikkonut sillä olen aikuinen, minä en riko palikkatorneja huvin vuoksi. Kuljin illan aikana useaan kertaan tornin ohi aikuismaisesti. En edes katsonut tornin suuntaan vaan kävelin ohi niin kuin en olisi nähnytkään. Mieheni lähti illalla pelaamaan koripalloa. Itse päädyin Duplotornihuoneeseen jostakin syystä, jota en enää muista. Katsoin hetken tornia ja sitten mitään miettimättä potkaisin sen rikki. Katselin itseeni tyytyväisenä miten torni kaatui värikkäät palikat pitkin lattiaa sinkoillen.

Mieheni tiedusteli myöhemmin tornin kohtaloa. Valehtelin ilmavirran kaataneen sen vaikka tiedän hyvin, että huijaaminen on kurja tapa, eikä niin saa tehdä.

perhe hopsoa vanhemmuus lapset
Kommentit (4)
 1. Ihana! Repesin tuolle duplotornille 😀

  Mitä teille muuten kuuluu, oletteko lähdössä Espanjaan?

  1. Moi, pitkästä aikaa! 🙂 Ensi viikon perjantaina muutto. On ollut aika kiirettä, blogikin ollut aika hiljainen. Päivitän ahkerammin kuulumisia ja muita juttuja blogin facesivun puolelle, tässä vielä linkki jos haluat seurata blogia myös siellä https://www.facebook.com/I-dont-speak-Polish-111477153571100/?modal=admin_todo_tour.

   Miten sulla on kesä sujunut? 🙂

   1. Siistiä! Hienoa että pääsette lähtemään. Mä en käytä Facebookia ollenkaan joten luen blogia kun sitä ehdit päivittää.

    Kesä on mennyt aika normaalisti, kiitos kysymästä. Mies piti vaan pari viikkoa lomaa joten nyt me touhuillaan pääasiassa lasten kanssa kolmistaan säiden ja fiiliksen mukaan – rannoilla, leikkipuistossa, uimahallissa, Suomenlinnassakin käytiin. Ei ne kotitreenit ikinä lähteneet kunnolla käyntiin, ja nyt olen nauttinut kun pääsee salille ja jumppaan. Meillä lapset menee ensi kuussa päiväkotiin ja yritän epätoivoisesti löytää töitä. Työnhaku ahdistaa tosi paljon joten yritän ainakin välillä olla ajattelematta koko asiaa.

    1. Teidän kesä kuulostaa hauskalta:)
     Teillä alkaa ihan uudet kuvot sitten päiväkodin myötä. Tsemppiä työnhakuun, se on uuvuttavaa touhua.

     Olen myäs kurkkuani myöten täynä kotitreeniä! Saa nähdä mikä Espanjassa on salien ja muiden liikuntapaikkojen laita. Pelkäämpä, että suljettuja ovat vielä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *