Skeittipiirien uusin Tony Hawk

Aloitin joitain kuukausia sitten skeittaamisen. Ensimmäisten harjoitusten jälkeen homma alkoi sujumaan melko hyvin  ja kehitys oli nopeaa. Onnistumisten seurauksena näin itseni siistinä skeittimuijana, joka viilettää laudallansa rennosti pitkin Fuengirolan katuja.

Joitakin päiviä sitten olin harjoittelemassa skeittiparkissa. Harjoittelun yhteydessä mieheni otti muutaman kuvan ja videon. Täytyy sanoa, että kuvitelma siististä skeittimuijasta mureni käsiin kuin kuiva korppu.

Katsellessani videoita ikään kuin ulkopuolisena ajattelin: ”Voivoi, nyt se reppana on saanut päähänsä kokeilla skeittilautaa, mitenköhän tuossa touhussa vielä mahtaa käydä”

Teki mieli halata tuota kuvan hahmoa, jonka kypärä oli hieman vinossa, lihakset jännityksestä tönkkönä ja olemus kaikin puolin kömpelö ja epävarma.

Seuraavan päivänä lähdin taas harjoittelemaan skeittaamista. Siistin skeittimuijan sijaan mielessä vilahteli filmin lailla kuvien kömpelö reppana. Uusi käsitys itsestäni teki olon hieman epävarmaksi ja tumpeloksi. Sen sijaan että olisin keskittynyt itse tekemiseen, keskityin miettimään näytänkö tyhmältä ja hölmöltä.

Miten paljon se, millaisena itsesi näet vaikuttaa tekemiseesi ja onnistumiseesi. Kun luulin olevani kaupungin kuumin skeittari homma toimi kuin rasvattu ja kehitys oli huikeaa. Kömpelönä ja hölmön näköisenä reppanana tekeminen olikin yllättäen vaikeampaa kuin aikaisemmin. Tuntui siltä, että uusi käsitykseni itsestäni siirtyikin ajatuksen tasolta fyysiselle tasolle. Kompuroin ja arkailin tekemiseni kanssa miettien millaiselta näytän ja kuvitellen miten ohikulkijat vaihtavat keskenään huvittuneita katseitaan.

Tästä  kaikesta voisi päätellä, että ajatukset itsestämme vaikuttavat melko paljon siihen millaisia lopulta olemme. Jos näet itsesi huonona epäonnistujana, luultavasti epäonnistumisen todennäköisyys on isompi. Jos taas kuvittelet olevasi onnistuja syntyjään, onnistut melko varmasti ja jos et onnistu ei se lannista, päin vastoin.

Näiden oivallusten myötä pyrin löytämään sen kadottamani siistin skeittimuijan. Yritän parhaani mukaan nähdä itseni positiivisessa valossa ja unohtaa verkkokalvoilleni syöpyneen kuvan siitä tönköstä, mutta kömpelöstä reppanasta, joka vielä viime viikolla oli skeittipiirien uusin Tony Hawk.

hyvinvointi mieli liikunta oma-elama
Kommentit (8)
  1. Itsevarmuus on kyllä tärkeä ominaisuus onnistumisessa . Kuvassa näen ainakin coolin skeittimuijan Espanjan kaduilla!

  2. Älykodin avaimet
    20.5.2021, 20:56

    Näinhän se on, että aina pitää uskoa osaavansa, silloin hommat etenee vauhdilla. Sitäpaitsi mitä siitä miten muut sinut näkevät, heitä tuskin kiinnostaa piirun vertaa! Olet siisti muija! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *