Guacamolea, jauhelihapaistosta & juustoisia nachoja

Guacamole

  • 2 kypsää (!) avokadoa
  • limenmehua, aika reilusti,melkein kokonainen lime?
  • 1 tomaatti pieninä paloina ilman sisälmystä (eli concasseena)
  • 1/4 sipulia sipulia
  • 1/4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • pala chiliä hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Halkaise avokadot varovasti veitsella keskeltä. Siis niin että viillät keskeltä kiveen asti, sitten väännät puoliskoja eri suuntiin. Kivi jää aina toiseen puoliskoon kiinni, saat sen pois siten, että koputat veitsen siihen kiinni ja väännät sen kiven sillä veitsellä, varovaisesti. Sitten otat lusikan ja koverrat sillä ne avokadot, suoraan leikkuulaudalle. Painele avokadot lasin pohjalla tahnaksi, ei haittaa vaikka jää isompia palojaki mukaan. Mausta reilulla määrällä limenmehua, ripuaksella suolaa sekä halutessasi tuoreella korianterilla ja tomaatilla, sipuleilla ja chilillä. Sekoita laudalla ja kaavi kulhoon ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Jauhelihapaistos

  • sipuli
  • valkosipulin kynsi
  • tuoretta chiliä
  • 400 g jauhelihaa
  • tomaatteja tai tomaattimurskaa
  • (paprikaa)

Tee kuten jauhelihakastike, paitsi mausta reilummin chilillä. Voit heittää sekaan myös paprikaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, tai muuta mitä haluat.

Kun kastike on valmis ja hyvä, kaada se uunivuokaan. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta ja lykkää koko komeus uuniin, 250 asteeseen kunnes juusto on ihanaa. Ota pois uunista ja sammuta uuni.

Nachot

  • nachoja, esim. juustonachoja
  • juustoraastetta 

Kaada nachot leivinpaperilla vuoratulle pellilla ja ripottele juustoa päälle, nosta juuri sammutettuun uuniin ja anna juuston sulaa ja nachojen lämmetä hetken. Ole tarkkana kuin porkkana ettet polta nachoja! 🙂

Ja tämä koko herkku syödään siis siten, että pöytään katetaan jauhelihajuustopaistos, guacamole, creme fraiche jos haluaa, sekä lämmitetyt nachot. Samalla voi kattaa myös kasvistikkuja ja muita dipattavia jos on esimerkiksi illanistujaiset joissa tätä tarjoillaan. Servetit myös suositeltavia 🙂

Kuvien kanssa kävi tällä kertaa hieman köpelösti mutta laitoin reseptin tänne kun eräs henkilö sitä pyysi! Vastaisuudessa laitan kyllä kuvat kaikista jutuista myös…

Kommentit (3)
  1. Erika: <3 Ihanaa että tuli ihanaa! Juu siksipä mie varottelinki niistä nachoista, pari kertaa itsekkin ne enemmän tai vähemmän polttanut 😀 Nuo kirsikkatomaatit sopi varmasti tosi hyvin tähän, pitääpä laittaa muistiin 😉

    Annemi: Tee ihmeessä! 🙂

  2. Aijai, kunnon jauhelihanachopaistos on kyllä hyvää! pitää varmaan tehdä heti huomenna 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *