Kaakao ”de luxe”

kaakao_ja_pesto_006.jpg

Kaakao ”de luxe”

(Ohje on yhdelle, suositellaan nautittavaksi viltin alla.)

  • 2 tl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokokidesokeria
  • iso mukillinen maitoa
  • n. 5 pitkää raapaisua appelsiininkuorta
  • vaahtokarkkeja kourallinen
  • (strösseleitä)

Mitta mukilla maito kattilaan. Raasta sekaan hieman appelsiininkuorta. Mittaa mukin pohjalle kaakaojauhe ja sokeri, sekoita ne keskenään.

Kuumenna maito sekoitellen koko ajan ettei se pala pohjaan. Pinnoitettu tai paksupohjainen kattila on paras ratkaisu välttyäkseen palamiselta. Muovivispilä tai puulasta taas on paras sekoitukseen koska se ei naarmuta kattilaa eikä maito muutu harmaaksi (alumiinikattila+teräsvispilä=harmaa maito!).

Kaada kuuma maito siivilän läpi (lempi-)mukiisi, sekoita samalla. Peitä pinta vaahtiksilla. Koristele strösseleillä ja kaakaojauheella halutessasi.

Laitoin tähän K- Supermarketin Amerikka -hyllystä ostamiani pieniä vaahtokarkkeja (samoja, joita laitoin Rocky Roadiin) ja suosittelen kokeilemaan niitä tai jotain muita vastaavia amerikkalaisia vaahtiksia, sulivat aivan ihanaksi vaahdoksi kaakaon pintaan.

Tässä vielä vinkki parhaasta raastimesta mitä tiedän! Tällainen löytyy myös monelta ammattilaiselta ja oikein käytettynä sailyy hyvänä kauan aikaa (ei saa mm. pestä astianpesukoneessa).

kaakao_ja_pesto_011.jpg

Ps. Joko teillä on simat käymässä? Vielä ehtii hyvin, 3 – 4 päivässä pitäisi tulla valmista!

Kommentit (1)
  1. Yleensä siinä vaiheessa kun Rocky Road on jähmettynyt kokki on jo sokerihumalassa! Ellei ole niin rautainen itsekuri ettei napsi yhden yhtä suklaata/vaahtista/karkkia 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *