Kesä, grillaus, ja hampurilaiset!

kuveja_077.jpg

Kun näinä päivinä harvinainen vapaa tuli kohdalle, kävimme grillailemassa  hampurilaisia lisukkeinaan kasviksia vartaissa, uusia perunoita ja porkkanoita. 

Hampurilaiset

Pihvit:

  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • pippuria joko taikinaan tai vain pinnalle, makuasia…
  • suolaa joko taikinaan tai vain pinnalle, makuasia…

Jauhelihasta muotoillaan kunnolla neljä pihviä, saa olla melko paksuja että eivät hajoa grillissä. Grillataan kuumassa grillissä molemmin puolin. Voit tarkastaa yhdestä kypsyyden, voi jättää hieman punertavaksi jos haluaa koska on pelkkää naudan jauhelihaa tai sitten paistaa kokonaan kypsäksi. Kun olet kääntänyt laita päälle juusto. Jos pihvit meinaavat palaa, vie ne uuniin kypsymään loppuun (150 c).

kuveja_081.jpgLisukkeet:

  • Marinoitu punasipuli 
  • Cheddarjuustoviipaleet
  • Pekoni tai tässä tapauksessa chorizo-makkara
  • Sämpylät lähileipomosta
  • Maustekurkku, salaatti, majoneesi, ketsuppi, sinappi, jne…
  • Cokis, tölkissä tietenki!

Marinoitu punasipuli tehdään niin, että leikataan punasipuli ohuiksi siivuiksi ja kaadetaan päälle hieman ( pari rkl) (valkoviini-)etikkaa, sokeria ja suolaa. Annetaan mehustua tovi, säilyy myös jääkaapissa useita päiviä eli voi tehdä etukäteen.

 

kuveja_083.jpgKasvisvartaissa tällä kertaa kesäkurpitsa, kirsikkatomaatti ja paprika, sekä erikseen uudet perunat ja porkkanat. Vartaita kannattaa liottaa hetki ennen kuin laittaa niihin kasvikset, että ne eivät palaisi niin helposti grillissä. Perunat ja porkkanat esikeitin, eli perunat olivat kypsiä  kun laitoin ne grilliin ja porkkanatkin melkein kypsiä. Grillauksessa käytimme mausteina sormisuolaa, pippuria, ja (Santa Marian) maustettua grilliöljyä.

Oli muuten hyvää! Ensi kerralla pihvin päälle aurajuustoa, hmmm….vai laittaisiko pihvin sisälle?

kuveja_085.jpg

Kommentit (2)
  1. Kiitti vinkistä, tuolla tavalla en olekkaan koskaan kokeillut! 🙂 Punasipulihilloketta olen tehnyt joskus niin että keittänyt punaviinissä ja sokerissa/hillosokerissa punasipulirenkaita, ja se on kyllä kans tosi hyvää! Joulun alla vois taas tehdä jotain punasipulista kun se sopii niin hyvin myös joulupöytään kalojen yms. kaveriksi…

  2. Vinkki vielä tuohon punasipuliin, jos haluat tehdä hilloketta: kiehauta pieni määrä (ehkä ruokalusikallinen) punaviinietikkaa ja hillosokeria (hmm.. vajaa desi kolmelle isolle sipulille) kirkkaaksi liemeksi ja kaada se sipulien päälle. Anna tekeytyä mielellään yön yli ja nauti. Tosi hyvää ja käy ihan minkä tahansa kanssa – melkein jopa kaurapuuron! Säilyy pari viikkoa ja voi maustaa mielensä mukaan yrteillä, puolukalla yms.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *