Pääsiäispiiras

jennin_kamerasta_004.jpg

Purkkipersikat ja ananakset. Ensimmäinen mielikuva -> lapsuuden synttärikakun koristeet; persikoita, ananasrenkaita joiden keskellä punaisia purkkikirsikoita, kakun välissä muusattua banaania ja reunoilla strosseliä! Älä anna sen hämätä. Tämä on hyvä piiras. Sopii hyvin pääsiäiseen.  Tuoreista persikoista ja ananaksista pitäisi kokeilla tätä joskus, ehkä ens vuonna 🙂

Perinteinen pääsiäispiiras purkkihedelmillä:

Pääsiäispiiras

Pohja

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1,5 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita kaikki kuivat aineet, you know…)
  • 2 rkl kuohukermaa

Täyte

  • 1 prk rahkaa
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl persikkalientä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • puolen sitruunan mehu (ja kuorta raastettuna)
  • 1 prk ananasta
  • 1 prk persikoita

Pohjaa varten vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Siivilöi sekaan yhteensekoitetut jauhot ja kerma. Sekoita nopeasti ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Asettele hedelmät pohjan päälle ja kaada päälle täyte.

Paista 200 asteessa n. 35 min. uunin keskitasolla. Piirakka on kypsä kun pohja on kypsä, täyte hyytyy vielä jäähtyessään. On parempaa kylmänä 🙂

 

Pääsiäistunnelmia…

jennin_kamerasta_001.jpg

 

jennin_kamerasta_013.jpg

jennin_kamerasta_007.jpg

Kommentit (2)
  1. Tuo raastinrauta on siis sellainen mini-kokoinen 😀 Mutta oli nuo silti aika pulleita, 360 g oli isoin ahven jonka allekirjoittanut järvestä nosti (ja ainut, mutta ei mennä nyt siihen)

  2. Ihania kuvia, ja WOW minkä kokosia kaloja! Piirakkaohjetta kokeilen varmasti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *