Mukaterveelliset banaanimuffinit

p1030506.jpg

Lese-banaanimuffinit

(12 isoa tai useampi pieni)

  • 150 g leseitä
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g fariinisokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl voita
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl soodaa
  • 1 muna
  • 2 keskikokoista ja kypsää banaania

 

  • puolikas banaani viipaleina
  • ruokokidesokeria

Sekoita leseet, jauhot, leivinjauhe, fariinisokeri ja suola isossa kulhossa. Sulata siirappi ja voi ja lisää kuiviin aineksiin. Lisää myös kananmuna ja sooda. Sekoita käsin nopeasti. Älä vatkaa äläkä vaivaa! Lusikoi vuokiin. Viipaloi päälle banaaniviipaleet ja ripottele ruokokidesokeria. Paista 180 asteessa 25-30 min, paistoin 35 minuuttia itse.

Meillä ei ollut leseitä, käytin kaura-vehnälesesekoitusta.

Ei ollut myöskään siirappia, käytin hunajaa.

Eikä soodaa, käytin leivinjauhetta.

Ihan hyvin onnistuivat! Tosiaan enemmän ”terveellinen” herkku, ei siis korvaa sitä triplasuklaamuffinia kuitenkaan…;)

Resepti on Marina Nerin kirjasta Leivonnaiset jonka lainasin kirjastosta. Kirjassa on aika kattavasti reseptejä erilaisiin leivonnaisiin ja voisin suositella ahkeralle leipojalle! Ohjeet ovat myös grammoissa mikä antaa luotettavan kuvan (ainakin mulle).

Koti Ruoka ja juoma

Kiireisen kukkiskeitto

Onko kellään muulla kiire tähän aikaan vuodesta? Koulua, töitä, koulua ja töitä? Mietin että kerronko mitä tähän nopeatekoiseen keittoon käytin vai huijaanko, mutta miksi ihmeessä alkaisin huijaamaan omassa blogissani..? Käytin pakastekukkakaalta. Sainpa sanottua.

Päälle heitin kuivattua sipulia, ruohosipulia ja vähän oliiviöljyä…

p1030504.jpg

Kukkiskeitto

  • puoli sipulia
  • kukkakaalta
  • (peruna jos haluat sakeampaa soppaa, itse en laittanut)
  • maitoa ja vettä, noin 50-50

 

  • kermaa
  • voita
  • suolaa

Pilko sipuli pienemmiksi paloiksi ja kuullota sitä vähän voissa kattilan pohjalla. Lisää kukkakaalit ja vettä ja maitoa, keitä miedolla lämmöllä ettei maito pala pohjaan. Ei tarvi keittää kauaa, pari minuuttia niin kukkis on kypsää (perunassa menee hieman kauemmin).

Soseuta sauvasekoittimella ja lisää vähän kermaa, voita ja suolaa maun mukaan. Jos tuntuu että lientä on liikaa tässä vaiheessa, siivilöi erikseen liemi ja kukkakaalet, sitten soseuta kukkakaalet ja lisää keitinlientä kunnes keitto on sopivan sakeaa.

Jos käytät tuoretta kukkakaalta, poista siitä lehdet ja huuhdo, ja leiko reiluiksi paloiksi loppuosa. Jos käytät pakastekaalta kuten allekirjoittanut, leikkaa pussi auki ja kaada sisältö kattilaan..

Samalla ohjeella voi tehdä myös kukkispyrettä, silloin siivilöidään suurin osa liemestä pois ja lisätään vain voita ja suolaa mukaan!

 

Koti Ruoka ja juoma