Pavlova

vappuu_006.jpgPavlova on siis marenki-ihanuus joka on nimetty venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan, ja se on hyvin suosittu leivonnainen Australiassa. (Hän siis vieraili Australiassa, jolloin tämä herkku keksittiin. )

Pavlova

  • 4 kananmunan valkuaista
  • ripaus suolaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl maizenaa/ perunajauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa tai balsamicoa tai sitruunan/limenmehua (ei maistu lopputuloksessa)

Erottele valkuaiset. Tee niin, että erottelet ne puhtaaseen lasiin, josta kaadat yksitellen kulhoon, näin ei haittaa vaikka yksi keltuainen meneekin rikki, et pilaa koko massaa sillä. Sekaanhan ei saa siis mennä vettä, keltuaista tai mitään muutakaan, eli tarkista työvälineiden ja käsien puhtaus ja kuivuus ennen kuin alat vatkaamaan.

Ala vatkaamaan ja lisää sokeria pienissä erissä. Älä vatkaa aluksi täysillä! 

Kun olet saanut hienon marengin aikaan vatkaamalla, lisää maizena, vatkaa hetki ja kääntele sekaan etikka. Marenki on valmis kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ja se ei tipu sieltä.

Levitä lastalla pyöreäksi leivinpaperilla vuoratulle pellille, tee keskiosasta matalampi että saat siihen täytteet hyvin pysymään. (n. 25-30 cm läpimitaltaan)

Paista uunissa 100 asteessa noin 1,5 tuntia. Ota uunista ja anna jäähtyä kunnolla. Voit myös sammuttaa uunin ja jättää marengin sinne yön yli. Marengin voi tehdä etukäteen ja säilyttää huoneenlämmössä.

Vinkki: Kääntele massan sekaan sulaa tummaa suklaata ja suolapähkinöitä rouhittuna! Älä kääntele liikaa vaan jätä marmorikuvio, tulee hienompi 🙂 Paista normaalisti.

Tässä täytteenä kermavaahtoa + rahkaa maustettuna sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunankuorella. Vadelmia, granaattiomenaa ja passionhedelmää! 

vappuu_009.jpg

Täytteet:

Kermavaahtoa & marjoja/hedelmiä

tai

Kermavaahtoa ja rahkaa/ luonnonjugurttia & marjoja/hedelmiä

Itse suosisin mieluummin hieman happamia täytteitä, vadelmia, passionhedelmää, yms. koska pohja on niin ylimakeaa. Täyttäminen kannattaa tehdä vasta hetki ennen tarjoilua.

Koristeeksi tuoretta minttua / sitruunamelissaa/ syötäviä kukkia/ raastettua suklaata/ pähkinöitä!

Kommentit (2)
  1. Kokeile ihmeessä! Tosi helppo 🙂

    Söin yksin melkein koko kakun. En yhdellä kertaa, mutta silti 😀

    Kesällä vois laittaa jätskiä tuohon kermavaahdon tilalle…

  2. Oi jestas mikä ihanuus!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *