Pizzaa!

pitsaaa_001.jpg

Pitsaperjantai!  Pohjien ohjeen olen löytänyt muutama vuosi sitten pastanjauhantaa.blogspot.com sivustolta ja sen jälkeen kaikki meidän pitsat on tehty tällä reseptillä. Täydellinen pitsapohja-resepti!

Pizza

  • 350 g vehnäjauhoja
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2,25 dl lämmintä vettä

Sekoita veteen hiiva ja jauhot, vaivaa. Lisää suola ja öljy, vaivaa. Kunnolla! 🙂 Siis se 9 minuuttia olisi optimi.

Kohota paikassa jossa ei vedä (esim. mikrossa jota et laita päälle ) ainakin puoli tuntia. 

Jaa niin moneen osaan kuin teet pizzoja. Kauli tai levittele käsin taikina ja nosta leivnpaperin päälle. (Jos et meinaa saada kerralla nostettua kaulittua taikinaa ilman että se repeytyisi, taittele se kuin esim. nenäliina ja nosta taiteltuna leivinpaperin päälle)

Kastike

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulia
  • tuoretta chiliä maun mukaan
  • 1 prk tomaattisosetta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • suolaa, pippuria

Kuullota sipulit, valkosipulit ja chili öljyssä. Lisää tomaattisose ja kuullota myös se. Lisää tomaattimurska ja suolaa ja pippuria. Anna hautua ja poraa sauvasekoittimille tasaiseksi. Ei kannata nostaa sauvasekoitinta kun poraat ettet sotke koko keittiötä tai polta itseäsi…

Prosciuttopizza :

  • prosciutto-kinkkua
  • vuohenjuustoa (pienessä pötkössä)
  • juustoraastetta 
  • balsamicosiirappia
  • rucolaa

Salamipizza:

  • salamia
  • punasipulia
  • paprikaa
  • tuoretta basilikaa

Pohjalle levittelin eka vähän juustoraastetta, sitten kastiketta ja täytteet jotka palavat helposti laitoin ennen loppu-juustoa (punasipulit, paprikat, jne). Juuston päälle sitten salamit ja vuohenjuustot jotka saavat saada väriä. Prosciuttot, balsamicosiirapit ja rucolat sekä basilikat laitoin päälle vasta kun otin pizzat uunista.

Uuni oli täydellä teholle ja uunipellin lämmitin valmiiksi uunissa kuumaksi. Otin kuuman pellin uunista (tähän tarvitsee  muuten kaverin ja varovaisuutta!) ja vedin täytetyn pizzan leivinpapereineen pellin päälle ja laitoin nopeasti takaisin uuniin keskitasolle. Näin pohjasta tulee rapea. Paistoin pizzoja kunnes juusto suli ja pohja kypsyi, tähän meni noin 5 minuuttia.

pitsaaa_013.jpg

 

Kommentit (5)
  1. 🙂 Kiitos itsellesi kommentista!

  2. Nää on on nykyään kaks mun lempipizzaa! Kiitos ohjeista!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *