Possua & omenaa

possu_001.jpg

Mies toi possu-kaupasta (kauppa, josta saa porsaanlihaa melkein kaikissa muodoissa, koska kasvattavat niitä itse) porsaankyljyksiä, ja teki niistä ruokaa Jamie Oliverin ohjetta mukaillen. Oli hyvää. Liian harvoin tulee syötyä porsasta! Jamie olisi pitänyt ruokaa uunissa 200 asteessa vain 5 minuuttia, mutta se ei kyllä riittänyt joten laskimme noin kymmenen minuutin jälkeen uunin lämpötilaa 150 asteeseen, jossa ruoka oli vielä noin 15- 20 minuuttia.

Porsaankyljyksiä & omenaa

  • Porsaankyljyksiä, yksi per syöjä
  • suolaa, pippuria
  • 2 valkosipulinkynttä kuorineen, lyö kerran veitsen lappealla osalla niitä murskaksi
  • omenaa lohkoina, meille riitti 1 omena kahdelle
  • tuoretta timjamia
  • sinappia

Suolaa, pippuroi ja sivele kyljyksille hieman oliiviöljyä. Paista voissa molemminpuolin kullanruskeiksi.  Lisää pannulle mukaan myös valkosipulinkynnet antamaan makua. Nosta kyljykset ja valkosipulit uunipannulle. Lisää pannulle lohkottu omena ja paista nekin, laita kyljysten päälle. Leikkaa hieman timjamia vielä päälle ja jos haluat, voit sivellä kyljykset sinapilla. Laita uuniin hetkeksi 200 asteeseen ja laske lämpöä 150 asteeseen jossa annat olla kunnes liha on mureaa. Tähän menee (lihasta riippuen) vähän reilu puoli tuntia.

possu_003.jpg

Meillä oli lisukkeena muusia.

Käytiin vasta Ikeassa, josta mm. ylimmässä kuvassa oleva teräksinen uunivuoka, sekä hyvää omppumehua!

possu_004.jpg

 

Kommentit (3)
  1. Grannyt on mun suosikkeja, aivan ihanan raikkaita ja kirpeitä 🙂

  2. Kyllä omena sopii pääruuallekkin 🙂 Kiinteät granny smith – omenat kestävät muuten hauduttamista parhaiten ja eivät mene liian makeiksi kypsyttyään, mutta sehän on makuasia mikä omena itse kellekkin maistuu.. (kuvassa omenat kyllä jotain ihan random – lajiketta)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *