Täytettyä possun filettä, vihanneksia ja uusia perunoita folionyytissä

juustokakku_005.jpg

Mietittiin eräs päivä miehen kanssa, että tekisipä mieli grillata vaan ei jaksa lähteä anoppilaan sitä suorittamaan. Teimme siis kotona uunissa folionyyteissä perunat, fileen jonka täytimme aurajuustolla, pähkinärouheella ja kevätsipulin varsilla, sekä kuvassakin näkyviä vihanneksia sekä onpa poseeraamaan päässyt yksi luomu-bratwursti jonka ostin kokeeksi. Oli hyvää, suosittelen..

Folionyytit uusista perunoista

  • foliota
  • öljyä
  • perunoita siivuina
  • kevätsipulia/sipulia/valkosipulia
  • suolakurkkuja kuutioina
  • suolaa, pippuria, sinappia

Sekoita kaikki kulhossa. Leikkaa foliosta osioita, laita pohjalle öljyä ja peruna”salaattia” päälle. Taita foliot kiinni ja nosta uuniin 250 asteeseen.

Täytetty possun filee

  • possun sisäfilee, maustamaton
  • aurajuustoa/vuohenjuustoa
  • pähkinöitä rouhittuna (esim. cashew, pistaasi, vaikka maapähkinä tai mantelikin)
  • kevätsipulinvarsia hienonnettuna
  • sinappia, suolaa, pippuria

Possun sisäfilee leikataan veitsellä auki, siis pituussuunnassa niin, että saat siitä sellaisen leveän, neliön muotoisen. Vähän kuin kääretortun tekisit! 

Sitten mausta filee kunnolla jokapuolelta suolalla ja pippurilla sekä sisäpuolelta sinapilla. Lisää murustettua aurajuustoa, pähkinäruohetta ja kevätsipulia. 

Rullaa file kiinni, ja kiinnitä se jollain 🙂 Me käytimme grillitikkuja joista leikkasimme leathermanilla pienempiä tikkuja. Myös tarkoitukseen sopivaa lankaa löytyy ruokakaupoista. Jos käytät lankaa, kierrä sitä fileen ympäri, tee solmu ja toista.

Paista file kuumalla pannulla voi-öljyssä joka puolelta, ja nosta uunivuokaan. Tökkää paksuimpaan kohtaa lihaa (ei täytettä) sisälämpömittari, ja säädä se 60 asteeseen. Laske uunin lämpöä nyt 200 asteeseen.

Uunivihannekset

  • paprika
  • kesäkurpitsaa
  • tuoretta timjamia (ikkunalaudalta, hih)
  • oliiviöljyä
  • kevätsipulia

+ yksi yksinäinen luomu-bratwursti

Pilko vihannekset reiluiksi paloiksi, mausta ja kaada possun viereen vuokaan. Lisää vielä yksi bratwursti jos haluat 😀

Possu on valmis kun mittari huutaa! Silloin nostat possun uunista ja käärit folioon, nostat uunin lämpötilaa hetkeksi (10-15 min.) 250 asteeseen ja sitten myös perunat ja vihannekset ovat valmiita.

 

Kommentit (2)
  1. Hyvä Erika! Oot kohta ihan ässä keittiössä 😉 tai siis tietty oot aina ollukki

  2. Tehtiin tätä eilen ja aivan ihanaa! 😀 Oon siis ottanu asiakseni kokeilla kaikkia (ainaki melkein) sun laittamia resepteja!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *