Tortillalätyt
Nyt siis se tortillalätty ohje jota jo lupailin. Tämäkin ohje on yhdestä lemppariruokakirjoistani, Helene Johanssonin Leipä-kirjasta. Kirjassa on ihania ja inspiroivia kuvia ja grammantarkkoja reseptejä. Osassa resepteistä on ehkä hieman liikaa suolaa, mutta sitähän voi vähentää itse tehdessä…
Tortillat (15 kpl)
- 400 g vettä
- 600 g vehnäjauhoja
- 30 g ruokaöljyä
- 20 g merisuolaa (tai hieman vähemmän)
- 10 g leivinjauhetta
Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia, tai käsin 20 minuuttia. Jaa taikina 15 osaan. Kauli niin ohuiksi kuin saat -älä säästele jauhoja.
Paista kevyesti öljytyllä pannulla 1-2 minuuttia per puoli, tai kuivallakin pannulla onnistuu kyllä. Anna jäähtyä leivinliinan alla tai muovipussissa jos niistä tuli turhankin kovia paistaessa.
Anteeksi, tortillat tuli syötyä niin vauhdikkaasti että en ennättänyt ottaa kuvan kuvaa! Mutta hyviä oli. Tein puolikkaan ohjeen. Kantsii tehdä nämä ihan ensin ja sitten vasta alkaa värkkäämään täytteitä koska tuossa kaulimisessa ja paistamisessa tarvitsee tilaa.
Toinen ohje tortilloille löytyy lilyn 52 weeks of deliciousness-blogista ja se ohje on deseissä 🙂 Kokeilin eilen ja jauhoja piti lisätä enemmän mitä ohjeessa jostain syystä (en tiedä mittasinko väärin) mutta muuten toimi hyvin!