1v. synttärit / kakkukestit.

image.jpg

Tänään on vuosi siitä kun julkaisin ensimmäisen blogipostaukseni. Jos ei muuta niin tyylini on ainakin kehkeytynyt selkeämmäksi, ja yritän pitää blogin pikemminkin visuaalisesti kauniina ja toivon että joku saa tästä edes jonkinlaista inspiraatiota. Alunperin tästä piti tulla lifestyle-blogi, jossa kerron elämästäni ja kuulumisiani, mutta tämä tuntuu luontevammalta.

Liukuminen ruokateemaan tapahtui ihan huomaamatta – onhan nimikin jo aika suuntaa antava, joten hyvä niin. Ruoanlaitto ja ystävien kanssa siitä nauttiminen on mielestäni yksiä ihanimpia harrastuksia, joten miksen jakaisi niitä kullanarvoisia hetkiä täällä. Myös omat aamiaisetkin sekä illalla itselleni kokakut ateriat näkyvät varmasti jatkossa yhtä lailla. Ehkä tulevaisuudessa jaan jotain sisustus- tai matkaideoitakin, kaikki on vielä auki. Saa nähdä mistä innostun.

Tässä nyt vähän kuvamateriaalia kakusta jonka tein viimeksi – ihan vain huvikseni juhlistaakseni blogia ja kutsuakseni pari kaveria kylään. 

image.jpg

 

RUUSUVEDELLÄ MAUSTETTU MANTELIKAKKU & MARENKIVAAHTOKARKKIA

Pohja:
1 x 20 cm kakkupohja – kuvassa kaksi päällekkäin (tuplaa ohje)

175 g mantelijauhoa
1 tl leivinjauhoa
1 tl suolaa
1 tl vaniljaa
4 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
2-3 rkl ruusuvettä
120 g sokeria
pieni loraus viinietikkaa tai sitruunaa

 

>> Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat voilla / öljyllä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita kuivat ainekset keskeskenään.

>> Vatkaa puolet sokerista (60 g) keltuaisten kanssa kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon lopulta ruusuvesi. Vatkaa myös valkuaiset omassa kulhossaan lopun sokerin (60 g) kanssa ja kun vaahtoon muodostuu huippuja, lisää pieni loraus viinietikkaa tai sitruunaa. Yhdistä keltuaisvaahtoon jauhoseos ja lopulta valkuaisvaahto varovasti sekoitellen.

>> Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 170c noin 30-40 min, ei kiertoilmalla. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista.

Väliin:

muutama rkl vadelmapyrettä
muutama rkl vadelmahilloa

>> Yhdistä hillo ja pyre. Kostuta kakkupohjat maidolla ja lisää niiden väliin vadelmaseos.

 

Päälle (swiss meringue frosting):

5 suurta kananmunan valkuaista
200 g sokeria
pieni loraus viinietikkaa tai sitruunamehua

>> Laita valkuaiset ja sokeri samaan kulhoon ja pistä kevyesti poreilevaan vesihauteeseen – kulhon pohja ei saa koskea veteen, vaan sen on oltava höyryssä. Vatkaa sähkövatkaimella kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi – tässä saattaa kulua 5-8 minuuttia. Ota kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista toiset 5-8 minuuttia, kunnes vaahto on jäähtynyt ja lisää etikka/sitruunamehu. Kuorruta kakku.

Koristele kakku mieleisilläsi kukilla, marjoilla – millä vaan kauniilla. Tarjoile ystäville.

image.jpg

Kaikenlaisia parannusehdotuksia sekä palautetta saa laittaa – selvää on, että 1-vuotias blogi ei ole vielä vanha ja paljon on kehitettävää. Kiitos kaikille ketkä jaksavat näitä jorinoita täällä lukea. <3 bisous xxx

suhteet ystavat-ja-perhe hopsoa ruoka-ja-juoma