2.0

blogi.rawblu.jpg

Jatkoin raakakakkukokeiluja. Kannatti. Tätä tein myös vielä Suomessa ollessani, ja kyllä harmittaa ettei täällä Pariisissa ole koneita tollasten valmistukseen. Lusikka ja kulho eivät tähän riitä; sinulla täytyy olla vähintään tehokas monitoimikone, Vitamix tai joku muu joka murskaa – ja lujaa.

Parasta tässä kakussa on se että makua voi muunnella mielen mukaan. Voit lisätä mitä tahansa lempimarjaasi / -hedelmää, tehdä suklaisen version kaakaolla tai lakritsisen lakritsipulverilla (Urtekram- merkiltä löytyy Suomesta). Kerroksia voi olla kuinka monta tahansa, mutta suosittelen pitämään makuparit silti melko simppelinä. Tässä mustaherukkaa ja ”valkosuklaata”.

blogi.rawblu1.jpg

Raakakakku 2.0

Pohja:
125 g pekaanipähkinöitä
n.1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl taateleita
iso ripaus sormisuolaa

Kreemi:
500g cashew-pähkinöitä liotettuna (mitä pidempään, sitä pehmeämpää ja parempaa)
0,6 dl kookosöljyä
1-2 dl vettä
1 sitruunan mehu
1 tl vaniljaa
0,5 dl hunajaa (lisää jos pidät makeasta)
ripaus suolaa
4 pehmeää taatelia (jos ostat kuivattuja, liota pari tuntia vedessä)
+ 200g mustaherukoita (jos pakastettuja, sulata kunnolla)

>> Tee pohja sekoittamalla kaikki ainekset monitoimikoneessa. Älä sekoita liikaa, pohja on hyvä jos siinä on vähän ”sattumia”. Pistä jääkaappiin odottamaan.

>> Lisää kaikki täytekreemin ainekset paitsi mustaherukat monitoimikoneeseen ja surauta tasaiseksi. Aloita yhdella dl vettä, mutta lisää jos seos tuntuu liian paksulta – saa olla melko juoksevaa, kulhosta helposti kaadettavaa. Tarkista taas maku ja lisää tarvittaessa sokeria/suolaa/vettä yms. 

>> Kaada puolet kreemistä pohjan päälle. Jatka lopputäytteen tekemistä lisäämällä monitoimikoneeseen mustaherukat ja aja tasaiseksi. Kaada tämä seos valkoisen kerroksen päälle. Pistä pakkaseen pariksi tunniksi (jos et aio pakastaa kakkupaloja myöhemmin) ja ota pois parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua. Säilyy muutaman päivän jääkaapissa – mikäli sitä jää jäljelle.

blogi.rawblu2.jpg

Ainiin, niistä pähkinöistä vielä. Jaksakaa liottaa, mieluiten yön yli. Tein mokan aluksi ja uhosin liottamalla vaivaisen tunnin – tyhmä idea. Pähkinästä ei tullut kermaista ”jogurttia”, vaan paakkuista ja karkeaa mössöä. Kipaisin lähikauppaan, ostin uudet ja menin nukkumaan vihaisena. Joten antakaa niiden ainesten lepäillä tarpeeksi kauan vaikka himottaisikin alkaa heti surauttelemaan kakkuja.

Ihanan Marian ohjeista luin myös, että kakku kannattaa leikata pakastettuna. Paloista tuli kauniita ja tasaisia, suosittelen. Maria Lönnqvistiltä on ilmestynyt myös uusi raakakakkukirja jonka aion mennä ostamaan heti Suomeen palattuani. Hymy Raw Foow caféssa voi maistella näitä kakkuja jos haluaa mennä valmiille.

blogi.rawblu3.jpg

Repäisin vielä pari villimintunlehteä vanhempien takapihalta. Bon ap’ !

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.