vadelmaa & unelmaa.

image.jpg

Huhhuijaa mikä viikko. Tai siis viikot. Jotenkin vaan mehut poissa ja olo on  v ä s y n y t. Uusia oivalluksia on tullut, mm. se että aivotyö on melkeinpä mahdotonta pitkän, melko fyysisen työpäivän jälkeen. Senkin opin, että työpäivä tuntuu erittäin lamaannuttavalta, jos on sitä ennen viettänyt edes muutaman tunnin kirjastossa. Että tällaista. Päädyin sitten lopulta eilen illalla koomassa selailemaan viikon takaisia kuvia ja löysin tämän ystävänpäivänä tekemäni kakun, joka on ehkä yksiä lemppareitani. 

Tiedättekö sen tunteen kun on keksinyt jonkun hyvän idean. Sitä muhii ja säilöö pikku päässään eikä uskalla ehkä heti jakaa muille, ihan kuin se sen seurauksena katoaisi. Tätäkin reseptiä olen hillonnut ajatuksissani jo piiiiitkään, mutta vihdoin tajusin että kyllä muutkin ansaitsevat hyvää kakkua. Tästä nimittäin tulee vaan hirmu hyvää. Taidan kehua jokaisessa postauksessani täällä omia (onneksi välillä myös muiden) reseptejä, mutta uskokaa jooko silti. Pehmeetä, kirpeetä, makeeta, N A M I A. Sen kummemmitta, pistäkääs kakkua tulemaan, lupaan ettei tuu paha kakku! Paitsi että omani tein ohjettani kunnioittamatta, ja suklaapohja maistui melko pahvilta – tehkää te toisin ja noudattakaa reseptiä. 🙂

image.jpg

VADELMAUNELMA 
(pieni, n. 15-20 halkaisijan vuoka > tuplaa/triplaa tarvittaessa)

pohja:

100g tummaa suklaata
50g voita
50-60g sokeria (maun mukaan)
2 munaa

>> Vuoraa pieni irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita uuni lämpeämään 175c. Sulata voi ja lisää suklaa paloiteltuna. Sekoita tasaiseksi ja lisää munat ja sokeri. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 20-30 min, riippuen kuinka kypsäksi haluat pohjan.

mousse:

300g vadelmia (2dl pyrettä)
2 rkl sokeria
120g vaniljarahkaa (jos käytät maustamatonta, lisää ripaus aitovaniljaa/vaniljasokeria)
2 dl kuohukermaa
limen mehu
4 liivatelehteä

>> Keitä vadelmat, limen mehu ja sokeri keskenään kattilassa kiehuvaksi. Kaada seos siivilän läpi jotta saat eroteltua vadelman siemenet pois. Kaada takaisin kattilaan ja kuumenna. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 3 min, ja lisää ne sitten kuumaan pyreeseen yksitellen, koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.

>> Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka edelleen vatkaten. Lisää jäähtynyt vadelmapyre joukkoon varovasti vispilällä vatkaten. Kaada mousse jäähtyneen kakkupohjan päälle ja anna olla kylmässä muutaman tunnin tai yön yli.

image.jpg

Viikonloppua jo odotellessa, bisout kaikille! Ottakaa rennosti xxx

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.