banskulettuja.
Tulin eilen kotiin sateen kastelemana, kengät mudassa – ihana ihana hiekkainen Luxembourgin puisto! Söin jääkaapista jämiä ja masistelin tylsää päivällistä. Vieressä nökötti pari mustaa banaania ja tuijottelin niitäkin vihaisena, kunnes muistin miten hyviä lettuja niistä tuleekaan. Mitä tummempi, sen parempi.
Nämä letut kulkevat tutummin nimellä banana pancakes joita kaikki ovat varmaan jo kokeilleet. Itselläni kesti kauan että opin oikeasti paistamaan niistä oikean näköisiä lettuja, ja varsinkin vähän isompia. Normireseptiin kuuluu pelkästään kananmunaa ja banaania, mutta itse tungen sekaan aina fiiliksen mukaan eri mausteita tai jauhoja. Lopputulos on itseasiassa peruslettua maukkaampi; mehevämpi ja makeampi.
Banaaniletut
1 iso banaani tai 1,5 normaalikokoista
2 kananmunaa
1 kananmunan valkuainen
ripaus suolaa
mausteita, kokeile; kaneli, kardemumma, vanilja, kaakao
3 rkl mantelijauhoja
pieni loraus maitoa
+ kookosöljyä paistamiseen
>> Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa / sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos käytössä ei ole konetta, muussaa banaani haarukalla – tai käsin – ja vatkaa loput aineet sekaan. Paista keskilämpöisellä paistinpannulla kookosöljyn kanssa.
Mantelijauhot voi korvata myös kaurahiutaleilla / jollain muulla jauholla, tai vaikka kookoshiutaleilla. Ne voi myös jättää kokonaan pois mutta silloin taikinasta on vaikeampi paistaa isoja lettuja. Yhteensä koko satsista tuli n. 9 hieman isompaa räiskälettä, joten uskoisin että ohjeesta riittää kahdelle.
Kaveriksi päärynää, pekaaninpähkinämurua ja vaahterasiirappia. Ja ilta parani.