biscuits à l’eau de rose.

image.jpg

Joulu tuli ja meni. Ihanasti sujui niin kuin joka vuosi, rauhassa leppoisasti olellen ja nautiskellen. Ja lahjojakin sain, paras oli ehkä oma kahvinjauhin josta olen ylpeänä kailottanut jo kaikille tutuille… Aika luksusta herätä joka aamu vastajauhetun kahvin tuoksuun.

Ja oli muuten vaikea salailla tätä ennen joulua löytämääni reseptiä – olin aika innoissani näitä tehdessä, sillä…ruusuvettä tiedossa! Blogiani lukeneet ovat saattaneet törmätä aiemmin niin ruusumacaroneihin kuin kukkaiseen chiavanukkaaseenkin. Tämän reseptin nähtyäni oli uusi tekosyy kaivaa tuo kauan kaivattu pullo kaapin uumenista.

Keksit nyt ovat vain keksejä mutta nämä ovat musta oikeasti hyviä keksejä. Sellaisia vähän fiinimpiä ja juhlavampia, joita voisi vaikka tehdä nyt Uudenvuoden juhliin. Siksi kutsun niitä biscuits à l’eau de rose, koska kaikki nyt vaan kuulostaa kauniimmalta ranskaksi. Jopa suoraan käännettynä.  Ja niin kuin ennenkin, ohje on täysin simppeli ja aika vaikea pilata, joten rohkeasti kaulin käteen ja leipomaan!

Alkuperäinen ohje sisälsi mm. täysjyvävehnäjauhoja sekä seesaminsiemeniä, mutta jätin ne nyt pois. Näin ruusu pääsi oikeuksiinsa, jälleen kerran (ei kaduta). Lisäksi vaihdoin pekaaninpähkinät hasselpähkinöihin, koska niistä tulee aina mieleen nutella… 🙂 Ruusunlehdet sain kiinalaisesta ruusunnupputeestä, niitä saattaa olla vaikea löytää Suomesta, mutta hyvästä luontaistuote-/teekaupasta voi kokeilla. Rohkeat kuivattaa itse.

image.jpg

BISCUITS À L’EAU DE ROSE ( mukailtu:101cookbooks)

260g vehnäjauhoja
30g uunissa paahdettuja hasselpähkinöitä
1,5 rkl kuivattuja ruusunlehtiä (+ hieman koristeluun)
450g huoneenlämpöistä voita
1 tl suolaa – mulla oli ruususuolaa, ihan vain fiilistelyn vuoksi
2-3 rkl ruusuvettä
sokeria koristeluun

>> Sekoita jauhot, rouhitut pähkinät ja ruusunlehdet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään pehmennyt voi, suola, sokeri ja ruusuvesi kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää jauhoseos ja vatkaa tasaiseksi. Kääri taikina muovin sisään ja pistä jääkaappiin puoleksi tunniksi-yön yli.

>> Ota taikina lämpenemään 15 minuuttia ennen leipomista. Lämmitä uuni 180c.

>> Kaulitse taikina (2-3 osassa) kahden leivinpaperin välissä noin 1,5-2 cm paksuiseksi. Painele haluamallasi muotilla/lasilla taikinasta keksejä ja ripottele niiden pinnalle sokeria ja kuivattua ruusua. Paista uunissa 13-15 minuuttia, kunnes ne ovat kultaisen värisiä – millään muulla kuin värillä ei ole tässä väliä, eli toimi oman maun mukaan. Käännä pelti puolessa välissä paistoa. Anna jäähtyä kunnolla ritilällä.

image.jpg

Keksit säilyvät viikon tai yli ilmatiiviissä rasiassa. Tämän takia omani menivät lahjoiksi, mutta teen varmasti näitä vielä uudestaan… Hyvää Uuttavuotta kaikille xxx

koti ruoka-ja-juoma