how to be parisian wherever you are.

image.jpg

Pariisitar, se viehättävä nainen joka kulkee kaupungilla hiukset takussa, tupakka suussa, todennäköisesti ilman meikkiä mutta silti hyvännäköisenä ja tyylikkäänä. Vihdoin julkaistiin kirja paljastamaan kaikki salat miten elää tätä nautinnollista, syntistä ja epäterveellistä elämää – houkutteleeko?

image.jpg

Sophie Mas, Audrey Diwan, Caroline De Maigret ja Anne Brest ovat neljä ystävystä jotka halusivat jakaa vinkkinsä niin tyyliin, kulttuuriin, miehiin kuin käyttäytymiseenkin liittyen. Lopputuloksena syntyi opaskirja täynnä faux pas (=not to do)-listoja, pukeutumisvinkkejä, reseptejä, sekä yleistä pohdintaa naisena olemisesta. Pariisilaisittain siis.

Kirjailijanelikon kuuluisin nainen taitaa olla Caroline De Maigret, joka on Lancômen muusaksi päästyään näkynyt joka paikassa. Kaikkien lemppariranskalainen ihastuttaa niin ulkomailla kuin kotimaassaankin. Ennen mallina New Yorkissa työskennellyt Caroline kertoo uusimmassa Ellessä aidon pariisilaisuutensa puhkeavan kukkaan nimenomaan ulkomailla, joten miksei joku meistäkin voisi yrittää?

image.jpg

Ne pahat tavat… Pariisitar ei mitään muuta rakasta kuin sääntöjen rikkomista ja muista erottautumista, joten tässä sitä listaa piisaa. Parhaita paloja mainitakseni:

  • polta ketjussa matkalla maaseudulle haukkaamaan raitista ilmaa
  • syö neljän juuston pizzaa mutta laita kahviisi steviaa
  • juo vodkaa iltaisin ja vihreää teetä aamuisin
  • osta kalliita kenkiä mutta älä koskaan kiillota niitä

image.jpg

Farkut, miesten kengät, valkoinen kauluspaita, ballerinat… pari pakollista klassikkoa.

image.jpg

Faux pas. 

image.jpg

Parisian puzzle.

image.jpg

Ja jotta saisitte vielä jonkun reseptin piristämään torstai-iltaa, tässä perinteistä sitruunakanaa kirjan ohjeen mukaan:

SITRUUNAKANAA À LA PARISIENNE (4-5 hlö)

1 iso kokonainen kana
2 sitruunaa
1 purkki pieniä hillottuja sitruunoita
kanelia
1 tai useampi sipuli
2 rkl soijakastiketta

>>  Lämmitä uuni 180c. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista sen mehut. Kaada sitruunamehu, raastettu kuori ja hillotut sitruunat paloiteltuna paistoastiaan asetetun kanan päälle. Täytä kana toisella tuoreella sitruunalla ja hiero kanelia jokapuolelle kanaa jotta kanasta tulee mukavan ruskea. Lisää hienoksi silputtu sipuli.

>> Paista n. 2 tuntia uunissa. Ensimmäisen tunnin jälkeen käännä kana ympäri varmistaaksesi että se kypsyy joka puolelta. 45 minuutin kuluttua käännä kana takaisin toisinpäin ja kaada soijakastike päälle. Anna paistua vielä 15 minuuttia.

Itse lisäisin ohjeeseen vielä muutaman kynnen valkosipulia… Hillottuja sitruunoita saattaa olla vaikea löytää suomalaisista ruokakaupoista, mutta jos löytyy, kannattaa napata pari purnukkaa talteen tätä reseptiä varten.

The most important thing is to always say, ”oh no, it’s nothing special, just something I threw together,” and to never disclose your recipes or where you bought your ingredients.

Voin kertoa että kirjan luettuaan alkaa alitajuntaisesti noudattamaan näitä tapoja; näyttämään nyrpeää naamaa kadulla, juomaan viinilasillisia keskellä (aamu)päivää, sekä muuten vain rakastamaan itseään enemmän. Nyt myös tunnen ymmärtäväni näitä naisia täällä paremmin, ja ehkä jopa annan anteeksi jos joku mulkaisee kadulla jollen mulkaise itse takaisin. Ollaan siis kaikki tietoisia omasta viehättävyydestämme ja älykkyydestämme, ja mikä tärkeintä – annetaan sen myös näkyä.

muoti trendit kirjat ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.