ihan Kokkona.

image.jpg

Viime viikolla tuli vihdoin käytyä Café Kokossa Kalevankadulla. Niin ihana tunnelma että meinattiin pakahtua. Otettiin rakkua ja juotavaa – kokeilin acai-teetä joka itseasiassa sopi superhyvin kakkusten kylkeen.

image.jpg

Tämä on itseasiassa aika tylsä kahvila-arvostelu, sillä pessimisti-minäkään ei onnistunut keksimään minkäänlaisia valituksia tai parannusehdotuksia. Toki Kokossa voisi tarjota muutakin kuin raakakakkua ja -piirasta, mutta siitä se koko hohto lähtisi. Helsingissä on jo tarpeeksi quiche Lorrainea tarjoilevia kahviloita, ja Succèsista saa niin hyviä korvapuusteja että turhaan niitä muualta edes etsisi. Joten tämä olohuonemainen raakakakkula on oikein hyvä lisä Helsingin kahvilakulttuuriin. Kahvilan muutto Kanavarannasta Kalevankadulle saa minut toivonmukaan matkustamaan tänne useammin, jäin himoamaan mm. porkkanakakkua ja tuoremehuja…

image.jpg

Valitsin sesongin raparperi-valkosuklaakakkua ja ystäväni suklaista lakristi-punajuurikakkua. Myönnän, että iski kakkukateus… Oma kakkuni olisi voinut olla vähän kirpeämpi, mutta muuten tosi virkistävä idea käyttää raparperia raakakakussa. Miksi en ole itse tullut ajatelleeksi?

Tämä onkin Kokon vahvuuksia. He miettivät, mitä me emme, ja keksivät sen ennen meitä. Ideat sitten ruoissa taikka sisustuksessa antoivat niin paljon inspistä, ja huomasin ajattelevani joka asiasta kokeilevani sitä itse. Tämä on todella hyvä merkki.

image.jpg

Café Kokko
Kalevankatu 31 A, 2. kerros

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma