kaikkea kaalista.

image.jpg

Kaali jakaa mielipiteitä. En kyllä ihmettele niitä keille se on inhokki, mikäli ainoa kosketus siihen on ollut koulun kaalilaatikko. Itse pidän äitini kaaliruoista, ja yksi kaverini ylistää aina oman mammansa kaalikeittoa. Nyt joka paikassa kuhistaan lehtikaalista, siitä tummanvihreästä ja antioksidanttirikkaasta ”superfoodista”. Tuntuu että nykyään kaikesta normaalista kasviksesta koitetaan markkinoida yltiöterveellisenä ihmeruokana. Jos kaali luetaan superfoodeihin niin mähän syön pelkkää superruokaa!  Mm. kaalit, marjat, vihannekset, hedelmät, valkosipuli ja inkivääri kuuluvat jokapäiväiseen ruokavaliooni joten hyvin pyyhkii.

Uusi ihastukseni on salaatti kaalista, jota maustan usein tahini-kastikkeella tai ranskalaisella sinapilla. Lisukkeiksi paahdettua kurpitsaa, kikherneitä, juustoja, pähkinöitä, omenaa, fenkolia, granaattiomenaa, porkkanaa – oikeastaan mitä vaan jääkaapista löytyy. Lämmin lisuke kaalista syntyy paistinpannulla valkosipulin ja voin kanssa paistettuna, joka sopii hyvin vaikka kalan kaveriksi.

Aloitin kaalivillitykseni jo kesällä tekemällä kaalisipsejä, joita napostelen joko pelkälteen tai ripottelen salaatin päälle. Näitäkin voi maustaa, mutta simppeli versio syntyy pelkästään suolasta ja oliiviöljystä. Jätän salaattireseptit vielä muhimaan, mutta tässä helpoista helpoin resepti loihtia kaalisipsejä tai ”krutonkeja” salaatiin!

image.jpg

Kaalisipsit

pari suurta lehtikaalin lehteä
iso ripaus suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä

>> Pese kaalinlehdet ja kuivaa hyvin. Revi pehmeät lehtiosat sopivan kokoisiksi, heitä kovat varret pois. Hiero öljyllä ja suolalla pehmeiksi ja paahda 120c uunissa kunnes ovat rapeita.

image.jpg

Ihanaa loppuviikkoa ja halloweenia kaikille! xxx bisous

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.