Loppukesän helpoin vadelmakakku.
Kesän viimeisiä päiviä viedään. Niistä kannattaakin ottaa kaikki ilo irti viimeisiä marjoja ja vapaapäiviä myöten. Tämä kakku on täydellinen mummon marjapensaasta poimituille vadelmille sekä nopeasti järkättäville kakkukesteille tai illanvietoille. Kesällä liian tiukat aikataulut eivät sovi ainakaan itselleni joten on hyvä nauttia vielä näistä mutkattomista loma-illoista ennen syksyn alkamista.
Mutkattomuus on myös yksiä kesän avainsanoja, siispä tämä kakku on juuri Sinulle, levännyt ja helppoa kaipaava leipoja. Oman variaation voi tehdä vaihtamalla valkosuklaan ja vadelmat haluamiinsa, helposti käsillä oleviin raaka-aineisiin. Ota siis rennosti, tee tämä kakku ja nauti.
Koristelin kakun irtokarkki-osastolta löytyvillä valkosuklaakuorrutetuilla vadelmilla. Näistä saa vähän eloa ilmeeseen ja tietenkin myös lisämakeutta joka ei ole sekään pahitteeksi. Pari neilikkaa eksyi myös mukaan.
VADELMAKAKKU
10-12 hlölle, 20-22 cm irtopohjavuokaan
4 munaa
150 g voita
2,5 dl jauhoja
2,5 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljaa / 1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 sitruunan kuori raastettuna
loraus (täys)maitoa
3 dl sokeria
200 g vadelmia
100 g valkosuklaata pieneksi paloiteltuna
>> Sekoita kuivat aineet keskenään lukuunottamatta sokeria. Sulata voi. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos ja lopuksi voi ja loraus maitoa. Lisää myös raastettu sitruunan kuori ja valkosuklaarouhe.
>> Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Ripottele puolet vadelmista päälle. Kaada loppu taikina vuokaan ja viimeistele tiputtelemalla viimeisetkin vadelmat kakun päälle. Paista 180c uunissa (ei kiertoilma) noin 20-30 min, kunnes kakku on kullanruskea mutta tikulla testattaessa ei kuitenkaan kuiva (tikkuun saa jäädä hieman taikinaa). Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
Syksyn alkua ja uusia makuja odotellessa, bisous xxx.