mansikkarakkua.

image.jpg

Raakaa kakkua eli rakkua luvassa! Rakku kuulostaa paljon rumemmalta mitä se on, nimittäin hyvää, hellivää ja vaan niin hirmu herkullista. Tämä kakku on kuumaa kamaa, aitoa kamaa, ja kokemuksesta kerron että lenkki luistaa kun tätä syö! Ei siis yhtään haittaisi syödä kakkua all day every day.

Mansikkakakku ei ole koskaan ollut lempparijälkkäreitä – mieleen tulee ensimmäisenä aina kermakoristeiset synttärikakut ja ällömakea mansikkajäätelö. Niissä on molemmissa sama maku. Se raikas ja kirpeä mansikan maku puuttuu, joten olen päättänyt käyttää mansikkaa vain omana itsenään, maksimissaan pavlovan päällä. Mutta sitten kävin Turussa! Ei olisi uskonut että sinne saakka piti lähteä etsimään hyvää mansikkakakkua mutta näin kävi. Aivan keskustaan avattu Pure Foodin yllätti suussasulavalla mansikka-suklaakakullaan (raakana ja raikkaana), ja siitä asti päässä on kaikunut mansikkakakku.

Ei sitten muu auta kun kakuksi – kirjaimellisesti klo 23 surautan blenderin päälle ja naapurit tykkäävät. Ilman reseptiä, ihana kauhun ja jännityksen sekainen fiilis että mitä jos se menee pilalle, mutta tämä jännitys keittiössä sopii mulle ja jonkin ajan kuluttua saan massasta hyvää. Sitten jääkaappiin, sieltä pakkaseen ja odottelemaan uusia kakkukestejä. Se loistava puoli näissä klo23 kokkailuvimmoissa raakakakun kanssa on, ettei sitä tarvitse heti syödä. Sen voi tehdä vaikka kuukautta aiemmin talteen ja tehdä muutaman lisää välissä ja näin välttyy tilanteelta jossa ei ole kakkua tarjottavaksi. Hyh mikä ajatus.

image.jpg

Sitten siihen huonoon puoleen… Ohjetta ei nimittäin ole. Pakkaseen se kakku unohtui melkein kolmeksi viikoksi ja samoin kaikki määrät ja mitat. Ainekset ovat kaikki päässä, mutta en uskalla luvata että ohjeella tulee täysin samaa kuin kuvassa. Yritin kuitenkin parhaani ja toivotaan että veikkaukset menivät lähelle. Ei siis paniikkia, hyvin se menee!

MANSIKKARAKKU 

Pohja (∅18cm irtopohjavuoka):

n. 10 taatelia (jos kuivattuja, liuota vedessä 4h tai enemmän)
1,5-2 dl kookoshiutaleita
2 kourallista manteleita
ripaus (ruusu)suolaa
ripaus aitovaniljaa

Mansikkatäyte

500g cashew-pähkinöitä (vedessä liuotettuna yön yli)
1,5 dl kookosöljyä
200 g suomalaisia (pakaste)mansikoita
0,5-1 dl agavesiirappia / hunajaa / vaahterasiirappia
1-2 dl vettä (aloita desistä)
ripaus aitovaniljaa
0,5-1 sitruunan mehu
ripaus (ruusu)suolaa

(+ kuivattuja granaattiomenan siemeniä (Punnitse & Säästä ♥) )

Suklaakoriste:

muutama iso rkl mansikkatäytettä
3 rkl raakakaakaota
ripaus suolaa lisää, tarvittaessa myös makeutusta

>> Jauha mantelit monitoimikoneessa. Jos haluat jättää isompia sattumia, älä jauha jauhoksi saakka. Lisää taatelit, kookoshiutaleet, suola ja vanilja. Maistele: jos pohja ei ole tarpeeksi makea, lisää pari taatelia. Jos taas toisin päin, lisää vähän manteleita. Painele massa leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan päälle. Laita jääkaappiin.

>> Pehmennä kookosöljy joko huoneenlämmössä seisottamalla erittäin pehmeäksi, tai sulata varovasti vesihauteessa juoksevaksi. Sekoita tällä välillä kaikki muut täytteen ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Jos kaikki ei mene kerralla sileäksi, sekoita käsin aineksia ja käynnistä uudestaan. Lisää vasta lopuksi kookosöljy. Tarkista maku – lisää tarvittaessa makeutusta/sitruunamehua tai vettä jos koostumus on liian paksua.

>> Ota täytteestä pieni kipollinen talteen. (Sekoita suurempaan määrään kourallinen kuivattuja granaattiomenan siemeniä.) Kaada loput vuokaan valmiiksi tehdyn pohjan päälle. Sekoita pieni osa täytettä kaakaon kanssa ja tarkista taas maku. Tiputtele mansikkakakun päälle pieniä pyöreitä ”palloja” tasasin välein reunalle. Piirrä ohuella tikulla ympyrä kaikkien näide ”pallojen” läpi, jotta kuvioista tulee sydämiä.

>> Laita kakku pakkaseen kunnes täyte on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta. Säilyy pakkasessa kauan, sulatettuna jääkaapissa noin 5 päivää.

image.jpg

Niin kuin kuvasta näkyy, tämä pohja oli melko crunchy. Jos haluat kakkupohjasta pehmeää ja helposti lusikalla leikattavaa, liuota myös pohjan mantelit ja jauha ne sileämmiksi. Makuasia, mutta omasta mielestä toi aika kivaa suutuntumaa nuo pienet sattumat!

Sattumaa löytyy myös kuivatuista granaattiomenan siemenistä. Nämä olivat ihan loistolöytö, ja suosittelen kaikille kokeilemaan. Kilohinta kauhistuttaa (12,50€/100g eli 125€/kg), mutta on budjetti ennenkin taipunut kakkutarvikkeisiin. Päällä on vielä superhyviä GreenStreetin kaakaonibsejä, joita ostin viimeviikkoisen raakasuklaakurssin päätteeksi. Tämän jälkeen niitä onkin tipahdellut ties mihin smoothieen ja puuroon. Nämä eivät ole sitä kitkerää laatua, vaan ihanan suklaisia ja aidon kaakaopavun makuisia. Näillähän on se piristysvaikutuskin, joten kannattaa popsia pieni kourallinen aamuisin :)

Näillä eväillä hyvää loppuviikkoa, toivotaan että aurinko paistaa ja kohta voidaan tehdä tätä kakkua ihan tuoreistakin mansikoista xxx bises

image.jpg

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.