onnellisuus & omenakakku.
On mun elämä kyllä nyt aika ihanaa. Myöhäiset aamupalat, satunnaiset (heh) juoksulenkit Luxembourgin puistossa, vähän kouluhommia kahvilassa, sitten niitä luentoja ja illalla viinilasillisille kavereiden kanssa. Tämä ohjelma toistaa itseään pelottavan usein ja mietin miten koskaan enää totun normaaliin, työntäyteiseen arkeen. Tätä herkkua kuitenkin enää kuukausi jäljellä, joten aionpahan ottaa kaiken ilon irti. Quel bonheur.
Onnellisia hetkiä ovat myös kahvittelut hyvän kakun kanssa, tietenkin. Vaikka omenakausi saattaakin olla jo ohi, en voinut vastustaa kiusausta törmättyäni tähän ohjeeseen.Valkosuklaan ja kanelin yhdistelmä vaan houkutti niin helkkaristi että pistin taas kakuksi ja kyllä kannatti. Mukailin alkuperäistä reseptiä aika paljon – niin paljon että oikeastaan vain omena, kaneli ja valkosuklaa jäivät.
Omenakakku valkosuklaalla ja kanelilla
3 isoa omenaa kuorineen
150 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljaa / vaniljasokeria
iso ripaus suolaa
3 tl kanelia + 1 rkl omenalohkoihin
100 g valkosuklaata
3 dl jauhoja
2 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
loraus omenamehua tai maitoa
>> Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai voitele ja jauhota kunnolla. Leikkaa omenat paksuiksi lohkoiksi ja sekoita ruokalusikallisen kanssa kanelia. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella, ja lisää munat yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä voiseokseen. Kaada loraus maitoa / mehua ja sekoita tasaiseksi.
>> Kaada puolet taikinasta vuokaan ja lisää 2/3 omenalohkoista päälle. Kaada loppu taikina, koristele jäljellä olevilla omenalohkoilla ja valkosuklaarouheella. Paista 190c noin 50 min, testaten hammastikulla että kakku jää vielä hiukan löysäksi keskeltä.
Maanantaipiristystä kaikille xxx bisout täältä!