Kun kakkubloggaaja aloittaa sokerilakon / Vegepaistos.

image.jpeg

Uusi vuosi alkoi kuukauden mittaisella sokerilakolla. Mielenkiintoinen valinta kakkubloggaajalle, joka tekee niin omaksi kuin muidenkin iloksi kakkuja ja muita herkkuja lähes päivittäin. En ollut edes tajunneeni olevani niin suuressa sokerikoukussa – esimerkkinä huonontunut unenlaatu jonka uskon paranevan vieroitusoireista toivuttuani.

Blogin puolella tämä saattaa näkyä varsinaisena hiljentymisenä tai tällaisten ruokaisampien reseptien merkeissä. Nyt innostuin väsäämään kasvispaistosta joulun yli jääkaapissa lojuneista vihanneksista ja juureksista. Varsin täyttävää vegeruoaksi, tosin menee se lihan lisukkeenakin täyttävämpää kaipaaville.

image.jpeg

image.jpeg

Itselläni oli kaapissa punajuuria, bataatti, sipulia ja lehtikaalta. Kuivakaapista löysin valmiiksi keitettyjä vihreitä linssejä ja jottei lopputulos olisi ollut pelkkää sosekeittoa, viipaloin punajuuret kiekoiksi, bataatin surautin sileäksi ja lehtikaalit ja linssit pelkästään maustoin reilulla kädellä. Lopputulos oli aivan älyttömän hyvä olettaen etten tiennyt mitä sieltä uunista valmistuisi. Lämpimänä tarjoiltuna parasta nyt kun ulkonakin kylmentää pikku pakkanen, mutta luulen että menee kylmänäkin. 

Koska tämä meni lounaasta, tein pienen sivusalaatin vielä ylijääneestä lehtikaalista. Suolaa, pippuria, balsamicoa ja oliiviöljyä hieroen kaali notkistuu salaattimaisen pehmeäksi ja maukkaaksi lisukkeeksi.

image.jpegVEGEPAISTOS
kahdelle

1 pieni bataatti
1 suuri sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 suurta punajuurta tai 4 pientä
1 pkt valmiiksi keitettyjä vihreitä linssejä
1-1,5 dl kookosmaitoa tai muuta maitoa
muutama suuri lehti lehtikaalta

vaihtoehtoisesti tuoreita yrttejä: basilikaa, oreganoa, timjamia, salviaa jne…
suolaa & pippuria
oliiviöljyä

>> Kuori punajuuret ja leikkaa niistä ohuita viipaleita. Hiero oliiviöljyssä ja suolassa ja paahda 200c uunissa kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman saaneet väriä.

>> Jatka kuorimalla bataatti ja kuutioi se pieniksi paloiksi. Keitä paloja vedessä parin valkosipulin kynnen kanssa kunnes palat ovat täysin pehmeitä. Kaada vesi pois ja surauta bataatin palat ja valkosipulin kynnet tehosekoittimessa yhdessä suolan, pippurin ja kookosmaidon kanssa tasaiseksi pyreeksi. Lisää kookosmaitoa kunnes seos on tasaisen silkkistä ja koostumus on sopiva.

>> Mausta linssit suolalla, pippurilla, lorauksella oliiviöljyä ja suuren nipun tuoreita yrttejä kanssa. Sekoita ja anna maun tasautua punajuuriviipaleiden vielä kypsyessä. Pilko sipuli silpuksi ja kuullota pannulla oliiviöljyn kanssa. Lisää pannulle pari lehtikaalin lehteä kovat osat poistettuina ja kuullottele hetki.

>> Kun punajuuret vaikuttavat valmiilta, ota ne pois uunista ja hiero pieneen paistinvuokaan oliiviöljyä. Aloita kerrostaminen punajuuriviipaleilla, lisää kerros sipuli-lehtikaaliseosta ja päällystä bataattipyreellä ja linsseillä. Toista tätä kunnes kaikki ainekset on käytetty. Paista vielä noin 20 minuuttia uunissa ja tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.

image.jpeg

Hyvää alkanutta vuotta 2016, bises xxx

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta

Uusi vuosi, uudet brunssit.

image.jpeg

Uutta vuotta voi juhlistaa monin tavoin. Aattona laukaistaan raketit ja poksautellaan pari pulloa, joten seuraavaa päivää voisi väsyneenä juhlinnoista  viettää vaikkapa brunssin merkeissä. Oman aamiaisen järjestely ei ole edes raskasta puuhaa kun pitää tarjottavat simppeleinä ja tekee mahdollisimman paljon ruokia valmiiksi etukäteen. Tästä teille pari ideaa ystäväni kanssa aiemmin toteutetusta brunssista, josta löytyy niin makeaa kuin suolaistakin. Tärkeintä on rento fiilis ja loputon kahvin määrä – niillä takaat täydellisen aamiaisen.

image.jpeg

Perinteinen brie tai muu hyvä juusto ei petä koskaan. Sen seuraksi voi tarjota leipää ja hedelmiä – helppoa ja aina hyvää. Siemenvuokaleipä valmistuu tällä ohjeella, josta voit halutessasi kaulita myös näkkäriä. Meillä oli lisäksi tarjolla cashew- ja saksanpähkinävoita sekä kastanjahilloa, joista jälkimmäinen sopi älyttömän hyvin juuston pariksi.

image.jpeg

Lisukkeeksi sopii kaikenlaiset leikkeleet, kalat ja tahnat. Nyt graavilohta ja artisokkatahnaa – sekoita säilykeartisokansydämiä valkosipulin, oliiviöljyn, lehtivihreän kuten basilikan tai rucolan kanssa tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

image.jpeg

Pientä makeaa hedelmien ja tuoreiden taateleiden lisäksi tuli ruusun makuisista chiapuuroista sekä marjaisista smoothie-bowleista. Kaiken kruunaa tietenkin skumppa tai alkoholitonta haluaville vaikka tämän hetken trendijuoma Kombutcha.

Ihanaa uutta vuotta kaikille, on ollut aivan mahtava vuosi – olen saanut tehdä kaikkea kivaa niin blogin puolella kuin omassakin elämässä ja totetuttaa  juuri sitä mitä haluan. Kiitos ja kumarrus xxx bisous

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Mieli