ihan Kokkona.

image.jpg

Viime viikolla tuli vihdoin käytyä Café Kokossa Kalevankadulla. Niin ihana tunnelma että meinattiin pakahtua. Otettiin rakkua ja juotavaa – kokeilin acai-teetä joka itseasiassa sopi superhyvin kakkusten kylkeen.

image.jpg

Tämä on itseasiassa aika tylsä kahvila-arvostelu, sillä pessimisti-minäkään ei onnistunut keksimään minkäänlaisia valituksia tai parannusehdotuksia. Toki Kokossa voisi tarjota muutakin kuin raakakakkua ja -piirasta, mutta siitä se koko hohto lähtisi. Helsingissä on jo tarpeeksi quiche Lorrainea tarjoilevia kahviloita, ja Succèsista saa niin hyviä korvapuusteja että turhaan niitä muualta edes etsisi. Joten tämä olohuonemainen raakakakkula on oikein hyvä lisä Helsingin kahvilakulttuuriin. Kahvilan muutto Kanavarannasta Kalevankadulle saa minut toivonmukaan matkustamaan tänne useammin, jäin himoamaan mm. porkkanakakkua ja tuoremehuja…

image.jpg

Valitsin sesongin raparperi-valkosuklaakakkua ja ystäväni suklaista lakristi-punajuurikakkua. Myönnän, että iski kakkukateus… Oma kakkuni olisi voinut olla vähän kirpeämpi, mutta muuten tosi virkistävä idea käyttää raparperia raakakakussa. Miksi en ole itse tullut ajatelleeksi?

Tämä onkin Kokon vahvuuksia. He miettivät, mitä me emme, ja keksivät sen ennen meitä. Ideat sitten ruoissa taikka sisustuksessa antoivat niin paljon inspistä, ja huomasin ajattelevani joka asiasta kokeilevani sitä itse. Tämä on todella hyvä merkki.

image.jpg

Café Kokko
Kalevankatu 31 A, 2. kerros

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen

ruusujäätee.

image.jpg

Ystäväni toi Istanbulista tuliaiseksi kuivattuja ruusunnuppuja, mikä sai minut taas keittelemään ruusuteetä. Tämä oli jossain vaiheessa melkein jokailtainen rutiini, pannullinen kukkaisteetä. Nyt taas uudelleen innostuneena olen ottanut vanhan tavan käyttöön ja se sopiikin loistavasti kesän odotteluun. Ideana oli jakaa ohje ruusujääteestä, mutta nyt kun katselen ulos suosittelen juomaan teet vielä lämpimänä. Jääköön jääpalat sitten kesäisimmille keleille.

Tämä on itseasiassa aika monikäyttöinen ohje, sillä sen voi nauttia ainakin 1) lämpimänä, 2) kylmänä, sekä 3) alkoholilla terästettynä kesän raikkaimpana drinkkinä. Ensi kerralla kesäjuhlissa tarjolla siis ”teetä”. Kokeiltu myös smoothien kanssa – aivan mahtavaa margaritaa tulee mansikasta, ananaksesta, inkivääristä ja omenamehusta (siis terästettynä).

Nyt jäi vodka vielä kaappiin. Sen sijaan maustoin teetä vaniljalla, kardemummalla ja pienellä lorauksella hunajaa.

image.jpg

RUUSUJÄÄTEE

1 l kiehuvaa vettä
pieni kourallinen kuivattuja ruusunnuppuja
0,5 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
0,5 tl aitovaniljaa
2 tl tai oman maun mukaan hunajaa / agavesiirappia

>> Keitä vesi kiehuvaksi. Kaada joukkoon vähän kylmää vettä, jotta vesi ei ole ruusunnuppujen päälle kaadettaessa täysin 100c. Lisää mausteet ja makeutus, anna hautua 10 minuutista eteenpäin. Jäähdytä tee ja lisää muutama jääpala.

Niin ja nyt mietitte mistä noita ruusunnuppuja saa. Totuus on, että omani olen saanut tuliaisina joko Kiinasta tai nyt tällä kertaa Istanbulista. Luulisin että näin kauas ei tarvitse mennä, vaan luontaistuotekaupoista, hyvistä teekaupoista (ThéHuone) ja toreilta voisi löytyä pussukat tätä kuivakukkasta. Vielä on kuukausi aikaa metsästää ennen drinkkikauden alkua! Bises xxx

image.jpg

Koti Ruoka ja juoma