Pariisin kahviloita.

image.jpgCoutume Café, 47 rue de Babylone 

Vielä muutamia mainitsemisen arvoisia kahviloita Pariisista. Näitä nyt on aivan valtavasti, mutta päätin jakaa ne joista lähtiessä on jäänyt iloinen mieli ja hyvä kahvinmaku suuhun. Myös lounaita, kakkuja ja aamiaisia saa useista näistä paikoista, aivan kuten aiemmin mainitsemastani Marlettesta. Kuvat ovat tällä kertaa mitä ovat, sillä bongaan usein hyviä kahviloita täysin sattumalta. Tällöin kamera on tietenkin kotona tai olen muuten vain niin väsynyt ja kahvinpuutteessa että tuloksena on kofeiiniriippuvaisen ottamat, heilahtaneet kuvat.

image.jpg

image.jpg

Nanashi
57 rue Charlot

Täältä saa niin lounasta kuin kakkuakin. Menuvaihtoehtoina on liha-, kala-, kuin kasvisannoksiakin, eli kaikille löytyy syötävää. Ja puhumattakaan niistä kakuista! Listalta löytyy mm. matchavadelmakakkua, porkkanakakkua, juustokakkua, omenapiirakkaa, suklaafondantia sekä avocadokakkua. Viime kerralla pihisteltiin ja jätettiin ostamatta, mutta ehkä mä vielä kerkeän tänne kakulle ennen Suomeen lähtöä… Lounaiden hinta vaihtelee 10-16€, mutta ihan hyvillä mielin maksoin herkullisen vegeannokseni.

image.jpg

image.jpg

The Broken Arm
12 rue Perée

Tänne tultiin juuri sellaisena hetkenä kun oli pakko saada kahvia nyt heti eikä yhtään myöhemmin. Ulkona oli vielä hyvät ilmat ja sisällä kauhea tungos, joten istahdettiin aamuaurinkoon aamiaiselle. Täältä löytyy superhyvää kahvia – paras kikkani arvioida kahvit on tuijottaa capuccinoja ja katsoa millainen maito ja kuvio niissä on… no ei tästä muuta kuin että hyväksi totesin ja kadutti että otin filtterikahvia. Myös tuorepuristettuja mehuja ja kakkuja, me mentiin nyt hieman kevyemmällä granolakupposella johtuen edellisillan juustoähkyistä.

image.jpg

image.jpg

Loustic
40 rue Chapon

Tämä oli vähän vaikeampi löytää, vaikka sijaitseekin Marais’n hyvien kahvilakatujen lähistöllä. Sadepäivänä oli ihana astua sisään kakuntuoksuiseen, lämpimään ja tunnelmalliseen kahviparatiisiin. Otettiin banaanikakkua ja espressot ja istahdettiin pehmeille tuoleille. Tänne on hyvä tulla rentoutumaan, ja palvelukin oli todella ystävällistä. Lähinnä kakkua ja kahvia, joten jos et syö ranskalaiseen tapaan pelkkää leivosta lounaaksi, tule tänne vasta jälkkärille.

image.jpg

Jos siis Pariisin matka kolkuttaa ovella, suosittelen lämpimästi näitä kahviloita! Toisaalta koko kaupunki oikein tursuaa ihania istuskelupaikkoja, joten hyvän kahvilan löytäminen ei ole täällä hankalaa. Passez une bonne journée xxx

Kulttuuri Ruoka ja juoma Matkat Suosittelen

mantelia, ricottaa & sitruunaa.

image.jpg

Viime viikonloppuna pääsin taas leipomaan. Perjantai oli punkkuperjantai ja vein kaverille suklaakakkua, joten lauantaina piti keksiä jotain uutta. Olen tallentanut puhelimeni muistiinpanoihin varmaan satoja eri reseptejä ja ideoita, joten siinä hetken plärättyäni löysin viime keväänä talteen laittamani ohjeen sitruunaisesta ricottamantelikakusta. Ei mitään muistikuvaa mistä resepti on napattu, mutta tapani mukaan muutin taas mittasuhteita ja lisäilin jotain, joten tuskin tässä mitään tekijänoikeuslakia rikotaan.

image.jpg

Sitruunan ja ricotan yhdistelmä on ihan voittamaton, ja mantelijauhojen ansioista kakusta tuli erittäin mehevä. Nytkään ei siis ole kyse mistään kuivakakusta! Laitoin kaksi sitruunaa, mutta kolmannesta ei olisi ollut yhtään haittaa… Näin joulun lähestyessä tätä voisi kokeilla myös appelsiininkuorella ja ehkä jopa kourallisella rusinoita tai kuivattua viikunaa.

image.jpg

SITRUUNAINEN RICOTTAKAKKU

120g voita huoneenlämpöisenä
250g sokeria
1,5 tl vaniljaa
2-3 sitruunan kuoret raastettuna
4 munaa
250g mantelijauhoja
250g ricottaa
pieni ripaus suolaa

+ mantelilastuja pinnalle

>> Vuoraa 20cm irtopohjavuoka pohjasta ja reunoista leivinpaperilla. Lämmitä uuni 170c. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa.

>> Vatkaa pehmeä voi, puolet sokerista, ripaus suolaa, sitruunankuori ja vanilja kuohkeaksi muutaman minuutin ajan. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Lisää sitten mantelijauho, jonka jälkeen ricotta. Sekoita tasaiseksi.

>> Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa loput sokerista edelleen vatkaten, kunnes marenkiin ilmestyy ”huippuja”. Lisää 1/3 valkuaisvaahdosta kerrallaan taikinaan rauhallisesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunissa n.40-50 min kunnes kakku on kultaisen ruskea ja sitä voi koskettaa kädellä. Kakku hyytyy vielä uunista otettua, joten ei haittaa jos se hyllyy vielä vähän. Anna jäähtyä kunnolla vuoassa ennen irrottamista. Koristele tomusokerilla.

Tämäkin kakku maistuu paremmalta kunnolla jäähdytettynä, ehkä jopa kerran jääkaapissa käyneenä. Kivaa vaihtelua aiemmille kakuille joita olen tehnyt. Mukavaa ja leppoisaa maanantaita kaikille! bis xxx Nyt starttaa muuten viimeinen kokonainen viikkoni Pariisissa… sitten takaisin Suomeen.

image.jpg

Koti Ruoka ja juoma