supersalaattia.

image.jpg

Lupasin jo aiemmin jakaa kaalisalaattini ohjeen. Ongelma oli siinä, etten osannut valita niiden lukuisten versioiden joukosta parasta. Lisäksi tuntuu etten ikinä tee ruokaa täsmälleen samalla ohjeella kuin aiemmin – oli syynä sitten ainesten puuttuminen tai vanhaan kyllästyminen. Kurpitsa on kuitenkin valloittanut keittiötäni jo jonkin aikaa, ja loppusesongin kunniaksi suosittelen viimeistään nyt kokkaamaan jotain kurpitsasta.

Kaksi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa, kalsiumia, rautaa ja proteiinia – tässä muutamia lehtikaalin ominaisuuksia. ”Hieman” ravintorikkaampi salaattipohja jäävuorisalaattiin verrattuna, ja mikä parasta; valmis salaatti kastikkeineen säilyy vaikka seuraavaan päivään asti pilaantumatta. Hyvä eväsidea töihin tai kouluun!

Ja tuosta avocadon ja fetan yhdistelmästä… olen rakastunut. Kurpitsakauden loputtua aion tehdä samaa salaattia pelkästään fetalla ja avocadolla – toimii.

Lehtikaalisalaatti 1.0

lehtikaalia
kurpitsaa (myski tai tavallinen)
avocadoa
fetaa
pähkinöitä (tässä pekaaninpähkinöitä)

+ ranskalaista salaatinkastiketta

>> Pese lehtikaali. Kuivaa se hyvin ja revi lehdestä pieniä paloja, jättäen kovat varret käyttämättä. Hiero salaattia pitkään kastikkeen kanssa kunnes kaali pehmenee. Jätä odottamaan.
>> Pilko kurpitsasta pieniä kuutioita ja paista uunissa öljyn ja suolan kanssa (180c, n. 15 min) kunnes ovat pehmeitä. Leikkaa avocado viipaleiksi.
>> Yhdistä lehtikaaliin kurpitsa, avocado ja pähkinät. Murusta fetaa ja rouhi mustapippuria päälle.

Ranskalainen salaatinkastike

1 valkosipulinkynsi
1,5 rkl puna- tai omenaviinietikkaa
1 tl dijon-sinappia
suolaa + pippuria
loraus hunajaa / ripaus sokeria
oliiviöljyä

>> Purista valkosipulinkynsi kulhoon. Lisää sinappi, viinietikka, suola ja pippuri. Sekoita keskenään vispilällä. Jatka sekoittamista ja ala valuttamaan öljyä hitaasti kunnes seos sakenee kastikkeeksi. Lisää hieman sokeria tai hunajaa ja tarkista maku. Säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa muutaman päivän.

image.jpg

Näillä eväillä toivottelen hyvää viikonloppua! xxx bis

Koti Ruoka ja juoma

carrot cake smoothie bowl.

image.jpg

Väsyneenä on vaikea aloittaa uusi viikko. Viikonloppu sujui kahden hyvän ystävän kanssa ympäri Pariisia juosten ja vaikka nämä muutamat päivät olivat ehkä parhaat vähään aikaan, olen aivan poikki ja unen tarpeessa. Kiitos silti teille kahdelle, upeita iltoja vietettiin.

Päivää boostatakseni tein smoothieta, kulhossa niin kuin nykyään on tapana. ”Smoothie bowlissa” juoma jätetään hieman paksummaksi, jolloin sen voi lusikoida lisukkeiden kanssa. Koska kakut pyörivät taas mielessä, tein porkkanakakun makuista smoothia lisäämällä raastettua porkkanaa, kanelia ja kardemummaa. Flunssasta kärsivät voivat lisätä inkivääriä. Sain Suomesta tuliaiseksi kaurahiutaleita joten pakkohan niitäkin oli päästä käyttämään.

Carrot cake Smoothie bowl

1 banaani
1 iso porkkana
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 dl kaurahiutaleita
1-2 dl jogurttia

>> Raasta porkkana pieneksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset blenderissä lisäten viimeisenä jogurttia niin paljon kunnes seos on sopivan paksua.

Nauti tuoreiden hedelmien, pähkinöiden ja myslin kanssa.

image.jpg

Aika hyvä viikon aloitus. Kertokaa miltä maistui jos kokeilette! Bisous xxx

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta