banana bread.
Pariisilaisissa asunnoissa ei ole tietoakaan kaksinkertaisista ikkunoista, saati yleislämmityksestä. Villasukista ja kaulahuivista on tullut osa koti-asuani.
Kylmenevää syksyä piristääkseni tein tätä mehukasta ja mausteista banaanileipää. Sopii jälkkäriksi, välipalaksi tai miksei vaikka aamupalaksikin. Päällä viikuna- ja banaaniviipaleita, sekä pieni loraus hunajaa. Kokeilin myös pehmeän vuohenjuuston kanssa, ja tämä makean ja suolaisen liittohan nyt vaan toimii aina. Nutellan otan levitteeksi sitten vasta kun oikein alkaa syyssäät tympiä…
Banana Bread
2 isoa banaania
2 munaa
2 munan valkuaista
1,5 tl leivinjauhetta
iso ripaus suolaa
2 tl kanelia
1,5 tl kardemummaa
loraus maitoa
1,5 dl jauhoja (mitä tahansa, itse käytin kaurajauhoja)
>> Soseuta banaani sauvasekoittimella / tehosekoittimella tai haarukalla murskaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat banaanisoseen sekaan, lisää kuivat aineet ja viimeisenä loraus maitoa. Kaada taikina voideltuun/leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175c noin 20-30 minuuttia, kunnes leipä on kullanruskea. Anna jäähtyä kunnolla.
Säilyy jääkaapissa 5-6 päivää, mutta tätä voi myös pakastaa viipaloituna ja pistää paahtimeen myöhemmin. Näin on mahdollisuus herätä makean leivän tuoksuun joka aamu! Arjen luksusta.