rose bakery.

Lauantai. Pariisi ja lämpö. Äkkiä ulos ja aamiaiselle, Marais’hen tietenkin. 

blogi.rb2.jpg

Käveltiin ensin kuppilan ohi, niin hyvin se sulautui katukuvaan. Mutta onneksi tiesimme mitä etsimme, sillä kyllä kannatti mennä. Pienen jonotuksen jälkeen nautimme lauantaibrunssia monen muun nälkäisen kanssa.

blogi.rb1.jpg

image.jpg

Rose bakery oli täpötäynnä, enkä ihmettele miksi. Kaikki luomua, itsetehtyä ja tuoretta. Moni kävi ostamassa kotiin mukaan kakkuja, salaatteja tai tuoreita vihanneksia. Kahvilaravintola muotoutuu siis myös ruokakaupaksi, mikä lisäsi menoa ja vilskettä aika lailla.

Pohdinnan jälkeen valitsimme kuppilan granolaa, luonnonjogurttia ja benedictin munia. Tuoreet hedelmät olivat kuulemma loppu (?) joten pöytään kiikutettiin sokeriliemessä keitettyjä maustepäärynöitä. Mun granola-aamiainen muuttui siis taviksesta luksukseksi. 

image.jpg

image.jpg

Granola oli superrapsakkaa ja mausteista, täydellistä luonnonjogurtin kanssa. Sitä sai ostaa pusseissa mukaan kotiinkin, mutta päätin vaan varastaa ideoita ja kokeilla itse myöhemmin.

image.jpg

Uppomunat olivat täydelliset. Mun lapsuusmuistoihin kuuluvat sunnuntai-aamut benedictin munilla; rapeaa leipää ja vahvaa sinappia, päällä kalkkunaa tai savukinkkua, uppomuna ja bearnaise-kastiketta. Äidille ainakin kelpasi nämä, ja itsekin hyväksytin ne parin makupalan jälkeen. Kiitos vaan että olette kouluttaneet musta vaativan aamiaisruokailijan.

blogi.rb4.jpg

Lopulta ei jaksettu enää kakkua, mutta sielä ne komeilivat tiskin takana. Kahvin kanssa saatiin onneksi pienet makupalat lohdutukseksi. Capuccinoa en viitsinyt edes kuvata koska no… ikävä yllätys. Joten teetä mulle ensikerralla kiitos.

blogi.rb3.jpg

Kaikki muu kahvia lukuunottamatta oli kuitenkin hermoja hivelevää. Ihania pieniä quichejä, runsaita salaatteja, vihannespaistoksia ja tuorepuristettuja mehuja. Ihan kaikille kaikkea. Ja vielä ekoa & hyvää. 

Rose Bakery
30 Rue Debelleyme
Paris
(maanantaisin suljettu)

Kulttuuri Ruoka ja juoma Matkat Suosittelen

syksyn paras kakku & vaate.

Pariisin syksy on lämmin mutta tuulinen. Siksi kuljen topissa, mutta hameen vaihdan housuihin. Okraa ja suklaata. Siinä mun uusi lemppariyhdistelmä.

Jo kesän lopussa oli pakko saada nahkapöksyt. Ostin Zaran alesta valkoiset, mutta tuntuu hassulta käyttää vaaleita värejä enää syksyllä. Niinpä alkoi uusi metsästys; mustaa, viininpunaista, ruskeaa – mitä vain tummaa. Yhtenä päivänä innoistuin etsiskelemään ties kuinka monesta kaupunginosasta näitä pöksyjä. Lopulta ne löytyivät – mistäs muualtakaan kuin H&Mstä. Tämä ketjukauppa osaa välillä kyllä yllättää. Mitkään kalliitkaan merkkiliikkeet tai syrjäisimmät pikkukaupat eivät pystyneet tarjoamaan samanlaisia, täydellisesti istuvia housuja. Välillä kannattaa mennä kokeilemaan sieltä mistä ei uskoisi onnistavan.

blogi.syysvaate.jpg

Nahkahousut ja toppi / H&M

blogi.syysmeikki.jpg

Olin myös niin onnellinen löydettyäni ruotsalaisen &Other Stories- liikkeen rue Saint Honorélta. Vielä ei tarttunut mukaan vaatteita, mutta löysin pitkään kaivanneeni poskipunan. Ok myönnän, luomiväri oli heräteostos. Materialismi vaan tuntuu joskus niin hyvältä.

Sitten niihin resepteihin… Lupasin pistää kakkua tulemaan ja niin pistinkin. Tosin syötiin se niin äkkiä että tajusin napata kuvat vasta kun kakkua oli noin vähän jäljellä (katso kuva). Tämä kertoo ehkä kakun menestyksestä, ja muutama kaverikin on ilmaissut aika vahvasti tykkäävänsä tästä… Päärynäkakkua suolakinuskilla ja saksanpähkinöillä. Eli ihan loistavaa syysherkkua jos omenakakku alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää.

image.jpg

Päärynäkakku suolakinuskilla

3 kananmunaa
2 dl jauhoja (mitä vaan; vehnä-, kaura-, tattari-, kookos-)
2 dl mantelijauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria tai vaniljaa
1 tl suolaa
125 g voita
iso loraus maitoa/kermaa/jogurttia
2 dl sokeria
3 isoa päärynää viipaloituna

>> Vuoraa irtopohjavuoka / leivonta-astia leivinpaperilla. Viipaloi päärynät lohkoiksi ja asettele puolet vuoan pohjalle.

>> Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja sula voi. Lorauta maitoa jotta taikina on juoksevaa mutta silti paksua. Kaada vuokaan ja asettele loput päärynät päälle. Paista 175c n. 40 minuuttia, kunnes kakku on kullanruskea.

Suolakinuski

1 dl kermaa
1 dl sokeria
sormisuolaa

>> Sulata sokeri kasarissa. Kaada kerma sulan sokerin sekaan. Tässä vaiheessa luulet epäonnistuneesi, mutta jatka sokeripaakun sulattelua kunnes se on täysin liuennut kermaan. Sekoittele ja lisää iso iso ripaus sormisuolaa.

>> Kaada kinuski kakun päälle ja koristele paahdetuilla saksanpähkinöillä ja sormisuolalla.

image.jpg

Näyttää ulkoapäin kuivakakulta, mutta maistuu joltain aivan muulta. Jos paistoajan pitää tarpeeksi lyhyenä, kakusta tulee ihanan mehukas. Suola taas on kiva vastapari makealle päärynälle ja kinuskille. Tähän kylkeen vielä hyvää kahvia niin syyspäivät piristyvät huimasti.

Muoti Ruoka ja juoma Meikki Ostokset