9 vinkkiä liikkeenomistajalle kriisin keskellä

Kun kriisi iskee pieneen yritykseen, jossa kaikki tekijät toimivat itsenäisinä yrittäjinä, liikkeen omistaja on se ankkuri, joka pitää liikkeen myrskyn yli vakaana. Olo voi olla suuren myllerryksen keskellä voimaton, mutta jotain voimme kuitenkin tehdä.

Oli sinulla sitten kampaamo, kauneushoitola, hierontakeskus tai joogastudio, lue seuraavat vinkit yrityksen arjen hallintaan:

1. OTA HENKILÖKOHTAISESTI YHTEYTTÄ jokaiseen tekijääsi.Varmista heidän taloudellinen tilanteensa ja puskurinsa ja jousta tarvittaessa esim. vuokranmaksun eräpäivässä.

2. HYVÄKSY muuttuvat tilanteet. Eilisen ohje ei välttämättä päde enää tänään. Kun tiedotat uusista asioista, varmista, että tieto saavuttaa kaikki tasapuolisesti.

3. YMMÄRRÄ, että jotakuta saattaa pelottaa. Mikäli joku haluaa jäädä pois töistä, hänen on se saatava tehdä. Meillä ei aina välttämättä ole esimerkiksi kaikkea tietoa toisen ihmisen terveydentilasta.

4. KÄYTTÄKÄÄ VAPAUTUNUT AIKA HYÖDYKSI kouluttautumalla. Netti on täynnä webbikursseja ja liikkeenomistajan kädenojennus on tarjota mahdollisuus kouluttautumiseen.

5. HYÖDYNNÄ PUHELINPALAVERIT. Nyt on aika suunnitella ja palaveerata kaikkea, mikä muuten jäisi ehkä suunnittelematta.Itse pidin kuluneella viikolla kolme kehityskeskustelua Watsappin välityksellä ja se toimi aivan moitteetta.

6. Tutkimuksen mukaan yritykset, jotka ovat selvinneet lamojen yli ja jopa lisänneet asiakasvirtojaan, ovat PANOSTANEET MARKKINOINTIIN vaikeana aikana. (Kiitos tästä tiedosta Folkin oma estenomi Anja, @folkhelsinki_anja!). Instagramissa voi omien työnäytteiden lisäksi tiedottaa aukioloista, parantuneista siivousrutiineista ja päivän aurinkotilanteesta.

7. TEHKÄÄ SUURET PÄÄTÖKSET YHDESSÄ. Jos esimerkiksi mietitte ovien sulkemista, jokaisen tekijän mielipide on tärkeä. Jos asiasta on suurta erimielisyyttä, voisiko osa jatkaa ja osa ei?

8. JOS LIIKE JOUDUTAAN SULKEMAAN, on reilua tulla vuokrassa kunnolla vastaan. Vuokratuolilaisten kannattava liiketoiminta = Sinun kannattava liiketoiminta. Tässä menee fine line yrittäjän riskin kanssa. Koska kaikki ovat yrittäjiä, jokaisella on kuitenkin tuo riski kannettavaan, joten ihan yksin sitä ei tarvitse liikkeenomistajankaan kantaa.

9. Pysy ajantasalla uutisista, mutta älä lietso pelkoa tai paniikkia. Sinun tehtäväsi on PYSYÄ RAUHALLISENA ja valaa uskoa positiiviseen tulevaisuuteen!

Lisää toki kommenttikenttään lisää vinkkejä! Yhdessä tästä selvitään.

Aurinkoa tuleviin päiviin toivottelee,

Meeri

Kommentit (4)
 1. كتابة مقال متوافق مع السيو
  2.4.2020, 15:07

  Some splendid pictures. Outstanding colours. https://bit.ly/3az58V0

 2. Todella vastuutonta markkinointia teiltä luvata, että kampaamoissanne voi asioida huoletta. 10% kantaa virusta oireettomana ja levittää sitä tietämättään. Pahimmassa tapauksessa ihmisiä kuolee sen vuoksi, ettette sulje liikkeitä. Se olisi nyt jokaisen vastuullisen yrittäjän tehtävä. Oma kassavirta menee näköjään muiden terveyden edelle. Hallitus on linjannut, että kaikkien tulisi nyt pysyä kotona (pois lukien kriittisten alojen työntekijät). Miten ihmeessä kampaamokäynnit tekevät tässä poikkeuksen?!? Ei ole hysterisointia vaan ainoa tapa toimia tässä tilanteessa, jotta Italian kohtalolta vältytään. Seuraavaksi on edessä ulkonaliikkumiskielto, jos tätä tilannetta ei nyt oteta vakavasti. Yksikään meistä ei voi soveltaa näitä ohjeita nyt omaan tilanteeseen sopivaksi ja pysyä omalla mukavuusalueellaan vaan kaikkien tulee kantaa vastuu.

  1. Anonyymi hyvinvointialan yrittäjä
   26.3.2020, 12:21

   Nyt täytyy kyllä sanoa, että helppohan se on sellaisen huudella, joka voi tehdä työnsä etänä ja palkka juoksee ihan normaalisti. Lomautuskin olisi superluksusta yrittäjän tilanteeseen nähden, vaikka jotakin työttömyysturvaa on lupailtukin, kas kun ne yrityksen kulut on joka tapauksessa maksettava ja itselläkin niitä on ihan reilusti nelinumeroisen summan verran, ja mikään vakuutus ei tässä tilanteessa korvaa senttiäkään. Kyse ei ole maksimaalisen voiton tavoittelusta, vaan siitä, että lapseni saavat ruokaa pöytään ja katon päänsä päälle ilman, että joudun velkataakan alle, niitä tuloja kun on tällaisen alan yrittäjänä ihan hirveän vaikeaa, ellei mahdotonta saada kotikoneelta käsin (tämäkin on kyllä työn alla) eikä toista työtäkään tässä tilanteessa ihan helposti löydy. Meillä on asiakasmäärät jo pienentyneet kovasti, mikä osaltaan tekee meillä käymisestä vähemmän riskialtista, vaikka ymmärrämmekin, että millään käsihygienialla, pintojen jatkuvalla puhdistamisella ja desinfioinnilla (esim. ovenkahvat ja maksupäätteet joka asiakkaan jälkeen), tuulettamisella ja hengityssuojaimen käytöllä riskiä ei saa kokonaan pois. Ymmärrämme myös, että tilanne voi siellä Uudellamaalla olla aivan toinen ja täälläkin muuttua nopeasti, mutta toistaiseksi olemme tehneet päätöksen palvella edelleen rajoitetusti ja varotoimin ei-riskiryhmäläisiä.

   1. Kiitos, anonyymi! Vastasit tyhjentävästi debattiin, johon vastaamisen koin itse valtavan puuduttavaksi. Asiat harvoin ovat niin mustavalkoisia eikä yrittäjän ”työttömyysturvasta” ja sen totaalisesta puutteesta puhuta. Harva tajuaa, että jos haluaisi yrittäjänä saada työttömyystukea, koko firma pitäisi lopettaa. Tässä kuitenkin ollaan väliaikaisten kysymysten äärellä, joten kovin moni ei siihen taida olla halukas..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *