HC-rutiini keltaisuuden taittoon kotona

Aina säännöllisin väliajoin hiusvärin kellertävyyteen menee hermo, jonka johdosta tapahtuu seuraavanlainen rutiini:

1. Hiusten pesu askorbiinihapolla

Happoa kehiin siitä syystä, että se on ainoa toimiva keino saada pesuveden metallien aiheuttamat värjäymät pois hiuksista (edes vaalennusaine ei tunnu toimivan). Asuntomme suihkunurkkaus on alareunoistaan hälyttävän punertava, suihkuverhon alareuna ruosteenoranssi, putkiremontti siintää hamassa tulevaisuudessa. Lue lisää metalleista pesuvedessä täältä.

Käytännössä sekoitan puoli pussia askorbiinihappoa (apteekeista saa kysymällä) pariin ruokalusikalliseen shampoota. Sekoitan hyvin, levitän shampoon lailla ja annan vaikuttaa pyyhkeen alla kymmenisen minuuttia. Voit kokeilla tätä kotona omalla vastuulla.

Mikäli sinulla ei ole metallisen veden aiheuttamaa ongelmaa, voit siirtyä suoraan kohtaan 2 🙂

2. Hiusten pesu hopeashampoolla

Tätä perusaskelta ei voi sivuuttaa. Omat suosikkini ovat L’orealin ja System Professionalin purnukat. Joicosta moni tykkää, sillä se on todella vahvaa. Omaan makuun sen pigmentti on kuitenkin pidemmässä käytössä liian sininen (violetin sijaan). Ja kun yhdistää sinistä ja keltaista, lopputulokseksi saadaan pikemminkin vihreää kuin kirkasta. Mikäli hiuksesi ovat enemmän oranssit kuin keltaiset, Joico toimii varmasti hyvin.

Haluatko kovemmat keinon käyttöön? 
Jos et ole tehnyt happopesua, levitä hopeashampoo kuivaan tukkaan (tasaisesti), anna vaikutella vartin verran ja mene vasta sitten pesulle.

IMG_5197.JPG

3. Suoravärin levitys

Käytän Wellan Color Fresh -suoraväriä sävyissä 8/81 ja 0/6. Väri levitetään pyyhekuiviin hiuksiin tasaisesti ja annetaan vaikuttaa 5-20 minuuttia. Itse maltan yleensä sen 5 minuuttia 🙂 Levitys on helppoa, sillä väri leviää hieman shampoon lailla. Poishuuhtelun jälkeen vain tuhtia hoitoainetta (varsinkin, jos teit taikoja askorbiinihapolla) ja suihkun puolella ollaan valmiita!

Myös KC:n maskeista tai Paint -väreistä saattaisi löytyä jokin hyvä sävy, mutta minulla ei ole niistä kokemusta. Saa siis vinkata!

Pelkäätkö villasukkaa? 
Sekoita suoraväriä hoitoaineeseen ja anna vaikuttaa 5 min.

IMG_5200.JPG

4. Sävyttävä vaahto tekee loppusilauksen

Goldwellin sävyttävät ysäri-vaahdot toimivat hyvänä lopputuotteena. Pieni pallo (itsellä menee n. golf-pallon kokoinen määrä) vaahtoa levitetään hyvin pyyhekuivattuun hiukseen, kammataan läpi ja annetaan kuivua ihan normaalisti, itsekseen tai föönin kanssa. Hiuksiin jätetty vaahto ei latista hiuksia tai kutise päänahassa (eikä sitä päänahkaan kuulu levittääkään), se ei tunnu oikeastaan miltään kuivassa hiuksessa.

Ahdistaako ajatus sääntöjen rikkomisesta?
Purkissahan tosiaan lukee, että vaahto tulisi huuhdella pois, joten voit sen aivan hyvin vielä tehdä. Vaahdon voi jättää päähän jälleen kerran omalla vastuulla, mutta kokemukseni mukaan se on ollut toimiva juttu kaikilla, jotka ovat sitä tähän mennessä kokeilleet.

IMG_5196.JPG

Entä jos on aikaa vain yhteen?

Nopeimmin tuloksiin pääset suoravärin kanssa (kohta 3), pidemmän päälle arjessa toimivat hopeashampoo ja sävyttävä vaahto.

Olen myös päässyt puusta jo pidemmälle tuon metallisen veden kanssa! Tavoitteena on ollut, että näitä hermoromahduksia ja hc-rutiineita tulisi jatkossa entistä harvemmin ja nyt taidetaan olla jonkin jäljellä… palailen piakkoin salaisuuksieni kanssa!

Mikä on sinun kikkakolmosesi hiusvärin ylläpitoon?

-Meeri

kauneus hiukset testit
Kommentit (19)
  1. Kiva juttu,mulla käytössä kans toi fudgen hopeeshampoo ja wellan 0/6 ja 8/81 myös ja 10 v vaahto tietty,joka toinen pesu menee aina kosteuttavilla+ naamio ja sit kirkastusta..Mulla on toiminu hyvin myös toi Kc colormask platinum,kun ei joka toinen pesu viitti noit suoravärei/vaahtoo/fudgee laittaa… On täs pitämistä,joskus laitan kyl harvemmin kirkastusta,voin (hiusten kunnosta riippuen) pestä 3-4 x pelkillä kosteuttavilla..

  2. Kiitos hienosta blogista! Tiedätkö voiko Wella Fresh Colorin päälle heti sävyttää samalla aineella, mutta eri tuotteella? Värjäsin 8/03 ja 8/0 sekoituksella ja tuli karsea keltaruskea! Odottelenko kymmenen pesua vai voinko laittaa esim 8/81 päälle. Omat hiukseni ovat 8/0 tummuusasteeltaan ja muuten omat hiukset paitsi latvoissa vanhaa blondia. Voi kumpa jaksaisit vastata!

    1. Voit ehdottomasti vetäistä suoraan päälle! Toki keltaruskea myös kuluu pois muutamissa pesuissa, ettei liikaa kannata panikoida.

      Huomioi myös, että keltaiseen kun laittaa liian sinistä (8/81 = 8 tummuus / taitettuna 8 eli sininen, vivahteena 1 eli tuhkanvihreä), niin lopputulos saattaa vihertää (keltainen+sininen=vihreä). Hyvin keltaisen tukan taittoon sopii parhaiten x/6, joka on violetti eli keltaisen vastaväri. Harmillisesti tuo Wellan color freshien sävy 0/6 on hyvin mieto, mutta saattaa toimia silti paremmin sinun kohdallasi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *