Helppo lettikampaus hiukan paremmalle päivälle

Tämä lettikampaus on yksi vakkareistani. Arkisin sutaisen sen helpoten vain puhtaisiin hiuksiin, juhlassa taas pohja saa kunnon tupeerauksen ja hela hoito enemmän volyymia. Kampaus sopii kaikille pitkän polkan/hartiapituisen hiuksen omaaville sisarille. Pidemmillä hiuksilla pitää keksiä erilaista nutturaa tämän letin jatkoksi.

letti1.jpg

1. Tee tavallinen ranskanletti nurinpäin (hollantilaiseksi myös kutsutaan) aloittaen päälaen korkeimmalta kohdalta. Täältä voit katsoa simppelin ohjeen. Jätä lettiin kunnolla häntää, hiusten pituuden mukaan.

2. Ota hiuslenkistä kiinni ja ala vetämään ja nyhtämään lettiä jokaisesta lenkistä. Letti alkaa näyttää tuplakokoiselta ja sivusuunnastakin muhkealta, kun vedät rohkeasti. Mikäli päälihiuksesi ovat hyvin lyhyet tai letti alkaa tuntua pelottavan löysältä, laita pinnejä poikittain vajaan 5 sentin välein letin alle, jolloin se pysyy paremmin kasassa.

letti2.jpg

3. Kun letti on alas asti pullisteltu, kierrä letin pää rullalle ja työnnä se niskakuoppaan ranskanletin alle.

4. Kiinnitä rulla parilla pinnillä: poikittain ja kummaltakin puolelta. Jos letti tuntuu yläosastaan valahtaneelta, voit tehdä sille pienen kohotuksen nostamalla lettiä hieman ja kiinnittämällä se ”uuteen kohtaan” pinneillä letin alta.

5. Sipaise vielä pari sivuhiusta kasvoja kehystämään ja letti on valmis!

letti3.jpg

Kesätunnelmissa,

Meeri

Kommentit (19)
 1. Kiitos ohjeesta! Kokeilin ja tykkäsin – ja niin tykkäsin kovin moni muukin.

  http://www.lily.fi/blogit/alisas-wonderland/kampauksia-ja-kesakeittoa

  🙂

  1. Hienoa, kiva kuulla!!

 2. Hei Meeri,

  Kiitos ihanista vinkeistä. Suurin haaveni tällä hetkellä on päästä käsittelyysi. Täytyy ilmeisesti olla ajoissa liikeellä, kun muistelen, että laitoit johonkin postaukseen, että heinäkuussa on vasta seuraavat vapaat ajat… Jos vihdoin 33 vuoden odottelun jälkeen saisin jotain tolkkua näihin hiuksiini…

  Mutta, onko sulla vielä pidennykset hiuksissasi? Etkös viime kesänä sellaiset laittanut. Vai onko omat hiuksesi kasvaneet ja ”pärjäilet” jo ilman pidennyksiä?

  Jos saa toivoa, niin kuvia myös lyhyistä hiusmalleista ja polkkatukista! (Kai joillain tämmöisiäkin hiuksia vielä on…?)

  1. Heippatihei! Kiitos itsellesi ja tervetuloa vain penkkiin!

   Olihan minulla viime kesänä pidennykset, kovin pitkään en kuitenkaan pysty ne päässä olemaan. Tulee pakottava tarve harjata päänahkaa myöden 🙂

   Toive huomioitu, teen parhaani!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *