Kokemuksia aktiiviviherseinästä

Yhteistyössä: Naturvention

Muistatte varmaan, kun loppuvuodesta fiilistelin Aurorankadun liikkeeseen muuttanutta aktiiviviherseinää? Muistin virkistykseksi idea parilla rivillä:

Kyseessä on huipputeknologiaa hyödyntävä viherseinä, jonka 63 ihka oikeaa huonekasvia vastaavat ilmanpuhdistusteholtaan 8000 viherkasvia. Kemikaaleja syövät lehdet ja alipaine nappaavat ilman sisäänsä ja puhdistavat ilman kasvien kautta. Seinästä jatkuvasti lähtevän informaation mukaan säädetään automaattisesti mm. ilmankosteutta ja laitteen tehoa. Puhtaan sisäilman vaikutukset ovat merkittäviä sekä terveyden, työtehon että viihtyvyyden kannalta. Valmistaja on jyväskyläläinen Naturvention, joka muuten solmi juuri Tekesin kanssa 400 000 euron hankeyhteistyön kansainvälistymistä varten. Well done!

My new best friends: herttavehka ja pesäraunioinen

Seinä on ollut meillä nyt kolmisen kuukautta. Olemme olleet valtavan tyytyväisiä ja asiakkaatkin ovat seinästä todella fiiliksissä! Sen lisäksi, että kampaamon akustiikka, viihtyisyys ja puhtaansävyinen valoisuus kohenivat kertaheitolla, huomasimme heti myös terveydellisiä vaikutuksia:

  • Kampaamomme ei juuri tuoksu kampaamolta, varsinkaan aamuisin ei ole havaittavissa mitään tuoksuja.
  • Tuuletimme ennen joka päivä, viimeistään iltapäivällä alkoi olla tarve reippaammalle ilmanvaihdolle. Viherseinän jälkeen ei tälle ole tullut tarvetta kertaakaan.
  • Ihan normaali ilta- ja iltapäiväväsymys ovat mystisellä tavalla hävinneet! En koe iltaa kohden juuri minkäänlaista nuupahdusta. Eri asia, jos on valmiiksi väsynyt vaikka huonojen yöunien takia. Silloin nyt väsyttää ja aamusta alkaen.
  • Sisällä on yksinkertaisesti hyvä ilma ja hetkittäin ilmassa leijailee oikein raikkaan ja puhtaan ilman tuoksu, josta ei tahdo saada tarpeekseen.
  • Ja vielä kaikista merkittävin juttu: Sofin krooninen nuha (joka on liittynyt selkeästi kampaajan työhön ja värjäyksiin) on hävinnyt.

Kuulin myös seinää huoltavan miekkosen kautta, että seinän osat (yläreunan pyörivät propellit todennäköisesti) ovat keränneet itseensä eräässä toisessa kampaamossa aivan selviä ja näkyviä hiuslakkajäämiä. Ja sitä me hengittelisimme ilman seinää! Kampaajathan ovat melko reippaasti edustettuja kurkunpäänsyöpien ja keuhkosairauksien tilastoissa, joten näillä näytöillä pidän sormet ristissä ja luotan viherseinän tehoon. Sinällään aika halpa terveysvakuutus, vaikka hintaa kuukaudessa kertyykin noin parisataa (riippuen seinän koosta, sisältäen seinän leasing-maksun ja huollon kerran kuukaudessa). En jotenkin itse pysty ajattelemaan tätä juttua hinta edellä - merkittävyys omalle olotilalle ja ihan suoraan sanottuna myös kampaamon brändille on sen verran mittava.

Jos jotakin lähtisin kehittelemään laitteen kanssa, niin pienempää kokoa, jotta se saataisiin myös toiseen liikkeeseemme. Meillä oleva malli on tarjolla olevista suurin ja riittää puhdistamaan ilmaa 100 neliön alalta. Olemassa on myös hieman kapeampi malli, joka riittää 50 neliöön. Myös muovinen vesisäiliö voisi olla aavistuksen tyylikkäämpi (noissa 50 neliön laitteissa jo onkin), mutta luotan, että seuraavaan minimalliin sitä viedään vielä kehitellään. Muutoin ei ole kyllä mitään poikkipuolista sanaa sanottavana, sillä niin kuin alussa jo kerroin, olemme aivan mielettömän tyytyväisiä.

Eikös kuulostakin aika hyvältä? Minkälaisia ajatuksia siellä ruudun takana heräilee?

-Meeri

Kommentit

iidami
Bambino

Mä haluan meidän toimistolle tollaisen!! Siellä on aina niin järkyn huono ilma, että varsinkin iltapäivisin ei työnteosta meinaa tulla mitään.

merkkari

Todellakin! Kaikilla valveutuneilla toimistoilla on jo! :D

Gardener

Kiva kuulla, että seinästä on teille hyötyä ja iloa! Uudet toimivat yritysideat viheralalla ovat aivan mahtava juttu!!!

merkkari

Älä muuta sano! Niin hienoa nähdä miten yritys otetaan vastaan maailmalla.

Lasse NaturVention (Ei varmistettu)

Hei kaikille!

Mahtava lukea näin hienoja kokemuksia. Olen todella iloinen, että pystymme edesauttamaan kampaajien työoloja, terveyttä ja työssä viihtymistä.

Tässä vielä artikkeli mahdollisista sisäilmaongelmista kampaamoissa:
http://sciencenordic.com/hairdressers-troubled-respiratory-problems

Tärkeiden asioiden äärellä ollaan. Jos joku lukijoista haluaa lisätietoja, ottakaa yhteyttä lasse@naturvention.com

merkkari

Tärkeiden asioiden äärellä, indeed. Kiitos teille!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.