Kuinka saada volyymia hiustensuoristukseen

Varsinkin meillä ohuthiuksisilla voi olla ongelmana se, että suoristamalla hiukset pitkin pituuttaan voi saada aikaiseksi hieman huvittavan hiirenhännän. Kiiltävän ja hyväpintaisen sellaisen, mutta hiirenhännän joka tapauksessa. Lisäksi haasteeksi on osoittautunut se, että mikäli haluat sisäänpäin taipuvan hiuksen ja näin ollen taivutat sen tietysti raudalla sisäänpäin, saattaa lopputulos ollakin aivan päinvastainen eli ulospäin taipuva!

Seuraavassa pari pientä kikkaa, joiden avulla suoristusraudalla voi saada aikaseksi jotain aivan muuta: suoran, mutta upeasti liikkuvan ja tuuhean tukan.

Tärkeimmät pointit lienevät yksinkertaisuudessaan tässä:

1. Vedä hiusosioita diagonaaliin suoraan alaspäin vetämisen sijasta

2. Taivuta loppupäätä hyvin kevyesti sisäänpäin

Ja kerrassaan upean insinööri-kaavion kera:

kaavio.jpg

Vasemmalla kuva suoraan takaa. Hiusosiot oikealta vedetään alas vasemmalle ja toisinpäin.

Oikealla kuva sivusta. Etuosan hiukset voi vetää joko taakse tai eteenpäin mallista riippuen.
Jos malli on eteenpäin pitenevä, voi hiuksia vetää eteenpäin. Jos malli on tasainen, kumpikin suunta toimii.

Ja vauhdissa napatun kuvan kera:

IMG_4181.JPG

Kuvassa tapahtuu takahiusten veto diagonaaliin. Tarvittava raudan kaltevuus näkyy kuvassa aika hyvin.

Ja vielä lisävinkkinä: tuuheuden säilyttämiseksi kannattaa suoristaa alakerroksista vain latvat, jolloin hiuksen luonnollinen pörröisyys säilyy volyymintuojana. Päälikerroksen voi siloittaa ylhäältä saakka kiillon maksimoimiseksi.

lopputulos.jpg

Mitä pidätte, lähteekö tämä tekniikka kokeiluun?

-Meeri

Kommentit (17)
 1. Hyvä vinkki! Kokeilen sitä heti, kunhan saan hankittua uuden suoristusraudan, sellaisen joka ei katko hiuksia ja joka myös saa hiukset pysymään kuosissaan 🙂 Voisitko suositella jotakin muotoilurautaa (suoristus+kiharat), joka sopii tyypilliselle suomalaiselle tukalle? Hiuksia on, mutta yksittäinen hius ono ohut ja taipuisa. Olen lukenut vaikka miten paljon arvioita ja suositteluja ja pähkäilen GHD:n ja edullisempien merkkien viidakossa…. Kiitos jo etukäteen!

  1. Vannon itse Cloud 9:n nimeen. Se on loistava eikä ole tullut edes tarvetta kokeilla tai vertailla muita.

   1. Kiitos nopeasta vastauksesta! Cloud Ninea on kehuttu myös tosi paljon. Ehkäpä investoin sitten kerralla kunnon laitteeseen. Sitten kyllä pitää sitä alkaa käyttääkin vähän useammin 🙂

    1. Raavin opiskelijabudjetista rahat Cloud Nineen n. 3 vuotta sitten kokeiltuani kampaajaystäväni omaa, paras ostos ikinä. Suosittelen!

     1. Tilasin nyt Cloud Ninen suoristusraudan Lookfantasticilta saatuani alekoodin ja odottelen innolla postiluukun kolahdusta 🙂 Olen kyllä niin innoissani, koska olen kuullut Cloud Ninesta pelkkää hyvää! Hintaa jäi vähän alle 120 e, mikä on tuplasti se mitä alun perin ajattelin rautaan investoida, mutta toisaalta hyvästä kannattaa maksaa. Esim Verkkokaupassa nämä maksavat 150 e, joten pikkuisen sain edes alennusta 🙂

      1. Hieno juttu! Ja kyllä se vaan niin menee, että pienellä panostuksella saat kerralla sen hyvän ja kestävän, sen sijaan että ostat pari kolme huonompaa ja helpommin hajoavaa. Lisäksi siihen ostoksen tekemiseen ja vertailuun menee sen verran aikaa, että turhakkeita ei tule edes ostettua! Tätä linjaa kun pystyisi suosimaan kaiken suhteen – kosmetiikassa, vaatteissa, huonekaluissa 😀

 2. Löysin joskus You Tubesta videon, jossa kehotettiin suoristamaan hiukset pää alaspäin volyymin saamiseksi, itse en ole tuota kokeillut..

  1. Joo, suoristamisesta en tiedä, mutta föönaus pää alaspäin toimii ehdottomasti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *