Kupari vedessä pilaa hiukset ja se ottaa päähän

Siitä lähtien kun muutin Lauttasaareen, eli 4 vuotta sitten, alkoi hiusteni suhteen alamäki. En tiedä onko muilla tätä samaa ongelmaa täällä saarella, mutta olen asunut nyt kahdessa talossa ja molemmissa on putkistoissa ihan järjetön kupariongelma. Vessan kaakelit punertavat viikossa täysputsauksen jälkeen, vaikka suihkusuodatin painaa ylitöitä. Ilman sitä suodatinta ongelma saa suorastaan naurettavat mittasuhteet.

Hahhah, laatuselfie juuri ennen kampaajaa. Tältä se mun tukka näyttää normaalisti, nytkin, vaikka tuosta käynnistä on 3,5 viikkoa.

Eikä siinä mitään - ei minua nyt niin älyttömästi tuo lattioiden värjäytyminen haittaa, mutta kun se kupari pilaa myös hiukset. Oikeasti latvani ovat aivan vaaleat, mutta nyt ne näyttävät jatkuvasti tummankeltaisilta vuosien metallikertymien jälkeen. Askorbiinihappopuhdistus, kiiltokäsittelyt, suoraväritaitot ja hätäkeinona myös vaalennuspesu tuovat hieman helpotusta, mutta omaa tuttua puhtaanvaaleaa tukkaani ei ole nyt saavutettu enää vuosiin.

Lisäksi sävytykset eivät pysy - värjäyksen jälkeen hius on noin kuuden pesun jälkeen taas pissankeltainen. Ja auta armias, kun suihkusuodattimesta oli kerran pallerot loppu - väri muuttui viikossa neonvihreänkeltaiseksi :D Ja tämä todella ottaa minua päähän, varsinkin kun olen kampaaja, ja kuvittelen, että tässä pitäisi näyttää edes jonkinsortin esimerkkiä.

2012 - aika jolloin rakastin hiusväriäni ja valokuvien filtterit oli juuri keksitty. Ja tämä oli on noin puoli vuotta ennen kuin muutin kupariputkitaloon.

Tiedän, että varsinkin Helsinki on täynnä kohtalotovereita. Kyseessä ei ole vain omakotitalojen kaivo-ongelma, sillä kaikki uudet tai putkiremontoidutkaan talot eivät täällä päässä maata välty kuparilta. Nähtävästi ongelma voi tulla jostakin pidemmällä olevasta tuloputkesta, en tiedä, mutta raivostuttavaa tämä on.

Ärripurrina,
Meeri

Kommentit

Blonde (Ei varmistettu)

Heips,
Kysymykseni ei liity postaukseen, vaikka itse suihkusuodattimen suuri fani olenkin.
Minulla vaalennettiin kampaajalla tyvikasvu(olaplexin kanssa) mutta huomasin, että vaalennusainetta oli mennyt alle 1cm matkalle jo aiemmin vaalennettuun osaan. Olenkin nyt ihan paniikissa, joudutko leikkaamaan ihan lyhyeksi: pelkään että tukka katkeaa juuri tästä kahdesti vaalennetusta kohdasta poikki.
Kysymykseni on: onko tyvikasvua mahdollista värjätä niin, ettei vaalennusaine koske ollenkaan jo aiemmin vaalennettua osiota, koska kampaajani mukaan ei. Vai onko tämä hallussa vaan todella kokeneilla kampaajilla? Tai onko niin, että tämä kuuluu asiaan, ja jotkut kohdat sitten käyvät kahdesti vaalennuksen läpi ? Kiitos jos pystyt vastaamaan, terv kampaajan vaihtoa miettivä

merkkari

Moi! Ei kyllä pysty tyveä värjäämään niin, ettei uusi väri menisi jonkin verran vanhan värin päälle. Mutta jos nämä jutut tehdään oikeilla hapetevahvuuksilla, normaalikuntoiseen hiukseen ja varsinkin vielä Olaplexin kanssa, niin ei siinä ole mitään hätää tai ongelmaa. Tai no siis itseasiassa omasta mielestäni ongelma on lähtökohtaisesti siinä, että koko pää (siis tyviväri, joka osuu päänahkaan) ylipäänsä blondataan vaalennusaineella, mutta se onkin sitten jo eri juttu :D

Torey
Näissä neliöissä

Meillä värjääntyy kanssa hetkessä suihkun lattia ja se on niiin rasittavaa. Hiuksia en sen niin ole kokenut värjäävän, mutta se lattia ärsyttää :D

merkkari

Tummahiuksisilla on tämän asian kanssa iisimpää, mutta joo, se lattia ärsyttää :/

Anne (Ei varmistettu)

Kyseessä on koko Helsingin vesi :( itse asun 4vuotta sitten putkiremontoidussa talossa Ullanlinnassa ja hiukset imevät aika reippaasti metallia suihkuvedestä. Myös valkoiset kaakelit saavat oranssin vivahteen ajan kuluessa. Ei kuitenkaan niin paha ongelma täällä kuin Larussa ilmeisesti.

Itse olen 1-2 viikossa käyttänyt Cutrinin Anti-green shampoota ja se on auttanut. Tuntuu että sen käytön jäljiltä löytyy taas kuontalosta raitaa mitä sinne on vaalennettu.

Pitäisi itsekin hankkia tuollainen suodatin :)

merkkari

Onneksi ei aivan kaikilla vaikuta tätä ongelmaa olevan, kauhiaa olisi! Vallillassa asuessani ainakin tukka pysyi ihan hyvänä.

Ehkä itselle kinkkisintä tässä tekee se, että en sitten millään haluaisi alkaa käyttämään luonnonkosmetiikan sijaan noita perusshampoita.. pakko se on ehkä kohta silti.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.