Kupari vedessä pilaa hiukset ja se ottaa päähän

Siitä lähtien kun muutin Lauttasaareen, eli 4 vuotta sitten, alkoi hiusteni suhteen alamäki. En tiedä onko muilla tätä samaa ongelmaa täällä saarella, mutta olen asunut nyt kahdessa talossa ja molemmissa on putkistoissa ihan järjetön kupariongelma. Vessan kaakelit punertavat viikossa täysputsauksen jälkeen, vaikka suihkusuodatin painaa ylitöitä. Ilman sitä suodatinta ongelma saa suorastaan naurettavat mittasuhteet.

IMG_20161004_130942.jpg

Hahhah, laatuselfie juuri ennen kampaajaa. Tältä se mun tukka näyttää normaalisti, nytkin, vaikka tuosta käynnistä on 3,5 viikkoa.

Eikä siinä mitään – ei minua nyt niin älyttömästi tuo lattioiden värjäytyminen haittaa, mutta kun se kupari pilaa myös hiukset. Oikeasti latvani ovat aivan vaaleat, mutta nyt ne näyttävät jatkuvasti tummankeltaisilta vuosien metallikertymien jälkeen. Askorbiinihappopuhdistus, kiiltokäsittelyt, suoraväritaitot ja hätäkeinona myös vaalennuspesu tuovat hieman helpotusta, mutta omaa tuttua puhtaanvaaleaa tukkaani ei ole nyt saavutettu enää vuosiin.

Lisäksi sävytykset eivät pysy – värjäyksen jälkeen hius on noin kuuden pesun jälkeen taas pissankeltainen. Ja auta armias, kun suihkusuodattimesta oli kerran pallerot loppu – väri muuttui viikossa neonvihreänkeltaiseksi 😀 Ja tämä todella ottaa minua päähän, varsinkin kun olen kampaaja, ja kuvittelen, että tässä pitäisi näyttää edes jonkinsortin esimerkkiä.

IMG_2695.JPG

2012 – aika jolloin rakastin hiusväriäni ja valokuvien filtterit oli juuri keksitty. Ja tämä oli on noin puoli vuotta ennen kuin muutin kupariputkitaloon.

Tiedän, että varsinkin Helsinki on täynnä kohtalotovereita. Kyseessä ei ole vain omakotitalojen kaivo-ongelma, sillä kaikki uudet tai putkiremontoidutkaan talot eivät täällä päässä maata välty kuparilta. Nähtävästi ongelma voi tulla jostakin pidemmällä olevasta tuloputkesta, en tiedä, mutta raivostuttavaa tämä on.

Ärripurrina,
Meeri

Kommentit (6)
 1. Kyseessä on koko Helsingin vesi 🙁 itse asun 4vuotta sitten putkiremontoidussa talossa Ullanlinnassa ja hiukset imevät aika reippaasti metallia suihkuvedestä. Myös valkoiset kaakelit saavat oranssin vivahteen ajan kuluessa. Ei kuitenkaan niin paha ongelma täällä kuin Larussa ilmeisesti.

  Itse olen 1-2 viikossa käyttänyt Cutrinin Anti-green shampoota ja se on auttanut. Tuntuu että sen käytön jäljiltä löytyy taas kuontalosta raitaa mitä sinne on vaalennettu.

  Pitäisi itsekin hankkia tuollainen suodatin 🙂

  1. Onneksi ei aivan kaikilla vaikuta tätä ongelmaa olevan, kauhiaa olisi! Vallillassa asuessani ainakin tukka pysyi ihan hyvänä.

   Ehkä itselle kinkkisintä tässä tekee se, että en sitten millään haluaisi alkaa käyttämään luonnonkosmetiikan sijaan noita perusshampoita.. pakko se on ehkä kohta silti.

 2. Meillä värjääntyy kanssa hetkessä suihkun lattia ja se on niiin rasittavaa. Hiuksia en sen niin ole kokenut värjäävän, mutta se lattia ärsyttää 😀

  1. Tummahiuksisilla on tämän asian kanssa iisimpää, mutta joo, se lattia ärsyttää :/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *