Makeovereita kuluneelta viikolta

Kuluneella viikolla on tullut vastaan paljon iloisia ja piristäviä muutoksia. Tässäpä muutama inspiroiva tapaus:

Tykkään ihan valtavasti tehdä näitä kuparihiuksia! Haluaisin itsekin sellaiset, mutta kyseessä on tietyllä tapaa lopullinen päätös omien hiusteni kuntoa ajatellen. En ole siis vielä uskaltanut värjätä omaa päätäni, mutta salakavalasti tuo kuparinhimo kyllä kasvaa tässä kuvia selaillessa...

Tälle kaunokaiselle teimme pelkän kiiltokäsittelyn. Ei mene enää kauaa, että näitä hiuksia pitkin voi prinssit nousta torniin!

Liukuvärillä saadaan kyllä aimo annos särmää kokovaaleaan hiukseen. Tämäkin houkuttelisi laittaa omaan päähän!

Hymyä viikonloppuun!

Meeri

Kommentit

Andy (Ei varmistettu)

Kiitos vielä uudesta tukasta. Tykkään kovasti! Nyt taisi löytyä se kaipailemani luottokampaaja vähän lähempää. :)

merkkari

Aivan mielettömän ihanaa kuulla! :)

kateliini (Ei varmistettu)

Aivan mahtavia! Oot mun virtuaalinen luottokampaaja, kiitos, kun oot jaksanu neuvoa monessa jutussa!!:)
Mitä sanot jos haluais tuon ekan tyyppistä kuparia kokeilla ihan pois peseentyvällä sävyllä tai hoitsikalla tälläiseen oman väriseen tukkaan, kullan vaaleanruskea, vähän vaaleaa raitaa latvassa, onko niistä color maskeista mihinkään? Mulla ei se kiiltokäsittely kauaa pysyny niin ei tarvi pelätä varmaan, että se väri jämähtäis tukkaan? Kun vähän haluais kokeilla turvallisesti :D

merkkari

Kiitos <3

Tietkö, mä oon tällä viikolla paininut aivan saman ajatuksen kanssa omalla tukallani! Kupari houkuttelisi, mutta ei vielä ehkä ihan pysyvänä, koska siitä ei sitten tosiaan pääse välttämättä enää eroon.

Itse ajattelin kokeilla niitä Biozellin juuri kauppoihin tulleita maskeja (en vaan ole löytänyt niitä mistään!), sekoittaen tummanruskeaa ja mandariinia. Toisaalta myös KC:n color maskeissa on sävyt cacao ja mandarin, joita sekoittamalla voisi myös toimia. Kokeilin äsken tuota pelkkää Cacao-sävyä, se oli ehkä minuutin päässä, ja hiukset tummenivat heti ja vieläpä juuri sopivasti! Luulen siis, että ensi kerralla uskallan kokeilla sekoitusta kuivaan tukkaan ja annan olla jonkun aikaa.

Jos sinulla on tosi hyväkuntoinen hius, niin laita vaan suoraan kuiviin hiuksiin, märkiin ei tartu varmaan juuri mitään. Vaikka kävisi niin hassusti, että menee liian tummaksi, niin nämä lähtevät pesemällä pois ajan kanssa, eli vahinkoa ei kuitenkaan pääse tapahtumaan.

Tsemppiä kokeiluihin, kerro sitten kuinka kävi! :)

kateliini (Ei varmistettu)

Jee, mahtavaa! Pitää lähteä Emotioniin ostoksille, siellä viimeksi noita Biozelin color maskeja hypistelin ;)

S.uvi (Ei varmistettu)

Upeita! Mutta niin on minunkin hiukset nyt kun istahdin penkkiisi pari viikkoa sitten. :) Sinusta tuli luottokampaajani kertaheitolla! Hieman on pitkä matka täältä pohjoisesta kampaamoon lähtä mutta saapa aina hyvän syyn isolla kirkolla lähtä käymään. ;) Kiitos Meeri &lt;3

merkkari

Huippujuttu!! Kiitos ja tervetuloa vaan uudelleen isolle kirkolle :)

saaanas (Ei varmistettu)

Heippa, ihania hiuksia taas kerran! Olen itse juuri siirtynyt käyttämään wellan värejä KC:n väreistä ja reseptit on vielä vähän hukassa. Sun edellisissä postauksissa oli laitettu reseptejä kuvien alle, onko mahdollista saada niitä edelleen vai onko se sulle ammattisalaisuus? ;) Muutamaa sun reseptiä oon käyttänyt ja on tullut ihan hirmu makeita hiuksia! :) Kiitos! Nääkin on aivan ihania, varsinkin tuo vaalea.

merkkari

Kiitos! :) Ja Wellan väreistä en kyllä helpolla luopuisi, niillä saa vaan niin hienoa jälkeä.

Jätin tuon reseptien laittamisen, koska suurinta osaa lukijoista ne eivät kauheasti kiinnostaneet. Kerron kyllä mielelläni kaikki salaisuudet, joten niitä voit kysyä vaikka jokaisen kiinnostavan värijutun kommenttiboksissa :)

Tämän jutun kupari tehtiin Illuminan 7/43+8/05 3:1, 3% hapetteella. Vaalea kiiltokäsittely on 10/36+10/05 3:1, 1,9% hapetteella. En kuollaksenikaan muista viimeisen kuvan liukuväriä, mutta yleensä käytän noihin Illuminan 8/1+7/0+muita, sillä niiden kanssa saa juuri oikean "omanvärisen" tyven, joka taittaa kuitenkin yllättävän paljon hiekkaan (lämpimään), niin ettei tule liian harmaata. Tässä tietysti tuon alla olevan vaalennetun osan pitää sisältää sen verran pigmenttiä, ettei pääse tulemaan vihreetä :)

soile (Ei varmistettu)

Viimeisen kuvan tyviosa tehtiin sävyllä seiska, jäi mieleen kun tuo oman värin tummuus pääsee aina jotenkin yllättämään kun sitä on enemmän kuin pari senttiä juurikasvua :) Kuva ei kyllä millään tee oikeutta tälle mielettömälle kiillolle ja sille miten hienosti tuo vanha väri tulee ruskeasta läpi kultaisena, kiitos vielä! :)
T. Viimeisen kuvan liukuvärin omistaja

merkkari

Hehee, kiitos tästä! :D

merkkari

Voi, kuule! Oon tässä just lähdössä töihin tuulihousuissa, koska tuuli tuolla sillalla on jäätävän kylmä. Lisäksi asiakkaani ovat hienosti sisäistäneet, että kampaajan penkkiin kuuluu tulla likaisella tukalla! Joten tule huoleti, juuri sellaisena kuin olet! <3

anninuudethiukset (Ei varmistettu)

Heips! Aivan ihania hiusvärejä täällä taas, en kestä! ):
Mainitsit tuossa ylemmässä kommentissa liittyen kuvan viimeiseen liukuväriin, että oma väri saadaan juuri kohdalleen ja oikean lämpimänsävyiseksi, ettei tyvä pääse liian harmaaksi. Saako käsittelyllä tyven myös kylmänsävyiseksi, minulla kun tuppaa kaikki hiuksiin laitetut sävyt (myös kylmät) aina lämpenemään. Ottaisin mielummin vaikka harmaan tyven oranssiksi muuttuneen sijasta :D Ja vielä, minkä verran kiiltokäsittely haalistuu/ sävy mahdollisesti lämpenee?

Mukavaa joulunodotusta!

merkkari

Hmm, voi olla, että sulle on käytetty suuria hapetteita. Kuinka tumma oma värisi on? Jos siitä haluaa 3 astetta vaaleampaa värillä, niin siinä pitää ottaa aika iso hapete käyttöön, jos halutaan värillä vaalentaa. Ongelma on nimenomaan siis tuo vaalentaminen, tehtiin se sitten värillä tai vaalennusaineella, sillä hius lähtee purkamaan väriä siten, että sieltä paljastuu aina ensin punainen (tummuus 2-5), sitten oranssi (tummuus 6-7) ja lopuksi keltainen (8-10). Sitten siinä vaiheessa, kun kestoväri haalistuu, alta paljastuu tuo hiuksen "nykyinen" oma väri, joka on yleensä jokin noista edellämainituista lämpimistä, riippuen siitä missä tummuusasteessa ollaan menossa ja onko vaalennusta tapahtunut.

Pitää myös huomata, että tämä tapahtuu, vaikka sinulle laittaisi tummempaa väriä, jos käytät isoa hapetetta. Kaupan väreissä hapete on kuulemma noin 6% luokkaa ja kampaajatkin saattavat hyvin käyttää 6% hapetetta vaikka väri menisi tummempaankin päin. Iso hapete nimittäin vaalentaa hiusta aina pikkuisen tummasta väristä huolimatta (tämän voisi ajatella niin, että ensin tapahtuu pieni vaalennus, jonka jälkeen väri värjää tämän esivaalennetun pohjan). Ja jälleen kerran tämä vaalennus tekee sitä kellertävyyttä sinne alle. Tästä ongelmasta kannattaa mainita kampaajalle, pienemmällä hapetteella saattaa saada jopa paremman lopputuloksen (allekirjoittaneen mielipide, ei välttämättä toimi kaikille).

Kiiltokäsittelyllä pystyy taittamaan näitäkin värivirheitä, mutta ratkaisu ei ole lopullinen, vaan sitä pitää laittaa parin kuukauden välein. Jos tämä lämpimänsävyisyys ottaa toden teolla hermoon, suosittelen pysymään hyvin lähellä omaa väriä ja värjäilemään korkeintaan pienillä hapetteilla.

anninuudethiukset (Ei varmistettu)

Suuri kiitos vastauksesta! :) nyt ymmärrän ongelmaa paljon paremmin. Ja on tosiaan paljon mahdollista, että hiusta on värjäilty 'väärin', ymmärtämättä ongelmaa. Oma väri mulla siis ehkä tummuusastetta 7 ja sitä on vaalennettu reippaasti. Onkohan oman värin saaminen tyveen värjäämällä aivan mahdotonta?

merkkari

Riippuu siitä onko vaalennetussa osassa enää yhtään pigmenttiä jäljellä. Ei se mahdotonta ole, mutta ei myöskään välttämättä aivan helppoa. Älä vain yritä itse, siihen tarvii kunnon reseptit :)

anninuudethiukset (Ei varmistettu)

Hei iso kiitos avusta, en siis ala itse mitään värjäilemään. Taisit pelastaa mut just isolta hiusmokalta. :)

Iiikoo (Ei varmistettu)

Upeita muutoksia tuo ensimmäisen pituus ja viimeisen väri!

merkkari

Kiitos! :)

Kommentoi