Niksinurkka: Kuinka päästä eroon huonosta shampoosta?

Aika monelta meiltä löytyy kotoa iänikuinen shampoopullo tai kaksi, ehkäpä myös hoitoainetta, ja vieläpä toki jättipullossa. Sellaista jo vähän aikansa elänyttä, joka ei oikeastaan ole edes kovin hyvää, mutta kun oli niin hyvässä tarjouksessa.

(Mistä muuten johtuu, että nämä jättipullot ovat tosi usein Tigiä??)

Tuotehyllyt.jpg

Roskiinkaan niitä ei nyt raaski heittää eikä uusia malta ostaa, ennen kuin vanha on käytetty loppuun. Se on oikeasti hieno periaate, mutta mitäs sitten, kun hius alkaisi oikeasti tarvita jo ihan erilaisia aineksia, kuin sieltä jättipömpelistä löytyy?

Purkkeja rivissä 2.JPG

Ratkaisu on tämä: Käytä vanha shampoo loppuun suihkusaippuana!

Shampoot ja suihkusaippuat on tehty hyvin pitkälti samoista ainesosista. Niissä on kummassakin pesevät ainesosat, kosteuttavia ainesosia, kasviöljyjä ja hyviä tuoksuja. Se, että shampoossa on näiden lisäksi vaikka proteiinia tai sähköisyyttä poistava aine, ei ole iholle haitaksikaan, joten siittä vain, antaa mennä! Jos se oli hyvää päänahalle, se on hyvää muullekin iholle.

Purkkeja rivissä.JPG

 

Hoitoainekin menee samaan malliin. Muistatteko vielä niitä jonkinmoisia suihkussa laitettavia kosteusvoiteita? Ainakin Dovella oli joku tällainen. Kokeilepa siis mitä ihosi tykkää, jos saippuoinnin jälkeen levität siihen hoitoaineen (ja huuhtelet toki myös pois). Onko suihkun jälkeinen fiilis kosteutetumpi? Helpottaako kuivan ihon kutina?

Terveisin,
Niksi-Meeri

kauneus hiukset
Kommentit (10)
  1. Tuli aikanaan ostettua menthol sampoota. Oli todella kiva päänahalle, mutta aivan killeri hiuksille. Sillä on välillä pesty vartaloa ja on kyllä toiminut. Mitä nyt väärissä paikoissa viilentävä fiilis on vähän turhan voimakas. =)

    1. Hahhaaa, voin vain kuvitella! 😀

  2. Hyvä niksi! Otan ton lainaan 🙂 Ite käytän yleensä ns. hanttishampoota aina paremman shampoon ohessa, eli teen ensimmäisen vaahdotuksen jollain muulla (sillä käytän paljon muotoilutuotteita) ja toisen vaahdotuksen sitten pienemmällä määrällä sitä parempaa (ja monesti kalliimpaa) shampoota. Mutta tämä sun niksi on parempi, jos todella ei halua tai pysty käyttämään shampoota enää hiuksissa laisinkaan; jos tuote ei vaikkapa sovi tai se tekee hiuksiin ikävän fiiliksen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *