Parhaat luonnonkosmetiikan aurinkorasvat

Kuultuani tarpeeksi monta tarinaa melanoomasta ja löydettyäni täydellisen itseruskettavan, Vita Liberatan, olen alkanut panostaa aurinkorasvoihin myös Suomen kesässä.

Oman kokemukseni mukaan luonnonkosmetiikan aurinkorasvat suojaavat paremmin kuin ns. tavalliset suojavoiteet. Luonnonkosmetiikan suojissa on käytetty vain fysikaalisia suoja-aineita eli rasva tekee iholle ihan näkyvän valkoisen kerroksen, joka heijastaa auringonsäteitä pois (synteettisen puolen tuotteissa on yleensä käytössä kemialliset suoja-aineet). Fysikaalinen suoja vaikuttaa olevan ainakin minun ihollani ja vedessä polskiessa huomattavasti tehokkaampi - joskus jopa liiankin tehokas. Erityisen vahvaa aurinkosuojaa kaipaavan kannattaakin hankkia hyllyynsä Biosoliksen aurinkorasva (linkki vie postaukseeni, jossa Biosolis pääsi testiin ääriolosuhteissa).

Normaalikäytössä suosin aavistuksen kevyempää, mutta silti täydellisen luotettavaa aurinkorasvaa. Sainkin maahantuojalta testiin Laboratoires de Biarritzin aurinkovoiteen, kun käväisin keväällä Italian aurinkoa kurkkaamassa. 

Tämä Biarritzin voide tuoksuu ihanasti kookokselta ja tahitilta, ei kuitenkaan liikaa etteikö mieskin voisi tätä lainata. Se levittyy kevyesti ja imeytyy melko nopeasti. Valkoinen kerros ihon pinnalla ei ole yhtä valkoinen kuin 30-kertoimen Biosoliksella, joka tarkoittaa kivemman väristä ihoa, mutta myös kevyempää aurinkosuojaa. En kuitenkaan etelänreissullakaan tarvinnut yhtään tämän tehokkaampaa ainetta, sillä en palanut kertaakaan ja päivetyin silti kivasti. Halutessaan tälläkin kyllä saa kunnon valkoisen kerroksen, jos haluaa suojata iholta jonkun hieman kärvähtäneen kohdan tarkemmin.

Käytin tätä myös kasvojen iholle meikin alle reissun ajan. Peruspäivävoiteeseen yhdistettynä homma oli aivan liian tuhtia, mutta yksinään puhtaalle iholle käytettynä toimi tosi kivasti ja puuteri piti kiillon ihan hyvin poissa. Kotiarkeen tämä tuntuu kuitenkin liian raskaalta kasvoilla. Siitä syystä etsin vielä erikseen kasvoille kehitetyn suojavoiteen ja Joliessa suositus oli selvä: Iroisie Soin Parfait Ultimate BB Cream.

Iroisien sävyttävä päivävoide on tehty suojakertoimelle 25. Se on väriltään aavistuksen vaaleampaa, kuin päivettynyt ihoni, mutta sävy häviää ihoon lopulta tosi hyvin. Voide levittyy ihanasti, tasoittaa ihon sävyeroja ja pysyy puuterin kanssa heleän mattaisena. Parhaiten tämä toimii sellaisena normaalina päivänä, kun välillä ollaan ulkona, välillä sisällä, eikä aurinkoa mennä tarkoituksenmukaisesti moneksi tunniksi palvomaan.

Kasvojen suojaaminen auringolta on ollut aina vähän kinkkistä, sillä suojatuotteet ovat meikin alla ja niitä on hiukan hankala lisäillä päivän mittaan meikin päälle. Kovana porottavana päivänä Iroisien kanssa voikin varautua kevyeen auringonoton jälkeiseen fiilikseen, sillä aamulla laitettu yksittäinen kerros ei riitä suojaamaan, jos auringossa viettää koko päivän. Todellinen auringonottaja jättääkin meikit pois ja lisäilee Iroisieta tai Biarritzia kasvoille muutaman tunnin välein. Ja ehkä vielä mieluummin sitä Biarritzia, sillä tämä Iroisien tuubi on vähän pieni ja tyyris kokoonsa nähden.

Löytyykö omaa suosikkia luonnonkosmetiikan aurinkorasvoista?

Meeri

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei. Kävin leikkauttamassa hiukseni tasapitkiksi jonkin aikaa sitten. Tavoitteena oli saada hiukset jotka olisivat olleet tasapotuiset ponnatilla. Nyt kuitenkin hiukseni ovat auki tasapituiset mutta ponnarilla ihan eripituiset eikä sellaiset kuin ajattelin.. Osaatko sanoa mistä tämä johtuu? Kiitos paljon.

merkkari

Heheh, jos haluaa tasapituisen ponnarin, niin sitten ei auta kuin laittaa tukka ponnarille ja leiktata fiskarsilla häntä poikki haluamastaan kohtaa. Jatkossa sitten vaan muistaa laittaa aina ponnarin ja samaan kohtaan :) Muilla keinoin taitaa olla aika mahdoton saavuttaa tasapituinen ponnari..

Vierailija (Ei varmistettu)

Okei, kiitos..

Pauliinainen (Ei varmistettu)

Suomen kesässä toimivat Biosoliksen aurinkoöljyt, itselläni SK 20. Edesauttaa myös ruskettumista eikä jätä valkoista pintaa. Ekopharman aurinkovoiteita käytän myös, erityisesti kasvoille löytyy heiltä ihana Suojaava päivävoide porkkanauutteella. Käytän tosin kasvoilla BTB13 - sarjan mineraalimeikkivoidetta, joka jo itsessään suojaa erinomaisesti.

merkkari

Hei hyviä vinkkejä, kiitos!

MinnaMT (Ei varmistettu)

Algamariksen aurinkosuojat on ollut käytössä jo muutaman kesän. Tämän kevään bongaus on sarjan sävytetty aurinkosuoja kasvoille, ihan huipputuote. Kannattaa kokeilla.

merkkari

Hei mahtavaa, kiitos vinkistä!

Mikaela Wallgren (Ei varmistettu)

Heippa,
Mua kiinostaisi kuulla miten puhdistat aurinkorasvat kasvoilta päivän päätteeksi. Teetkö tuplapesun ja minkätyyppisillä aineilla? Olen huomannut, että oma iho usein tukkeutuu aurinkorasvojen käytöstä, mikä on ikävää sillä haluan suojata ihon, mutta en halua näyttää tilkkutäkiltä. ;D

Mikaela

merkkari

Tämän kesän olen käyttänyt Absolutionin geeliputsaria, ihan yhdellä kerralla lähtee ja iho jää hyvän tuntuiseksi. Suosittelen testaamaan! Ja myöskin tuota Iroisieta, joka ei tuki ihoa ollenkaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.