Rasittavaan päänahkaan apua shampoosta

Kaupallinen yhteistyö: Biozell

Ensimmäisiä asioita, joita kampaajakoulussa opetettiin, oli se, että shampoo valitaan hiuspohjan mukaan ja hoitoaine latvan kunnon mukaanMoni tekeekin sen virheen, että ostaa shampoon ja hoitoaineen samaa sarjaa (esim. korjaava sh+h tai vaikkapa tuuheuttava sh+h), vaikka todellisuudessa hiuspohjan tarve voi olla hyvin eri latvaan nähden. Jos vaikka hiuspohja on kuiva/ärtyisä ja latva taas helposti selviävä silkkiuikku, tarvitaan päänahalle kosteuttava/rauhoittava shampoo ja latvalle tuuheuttava hoitoaine.

Varsinkaan päänahan ongelmia ei kannata laiminlyödä, sillä pitkällä tähtäimellä hilseilevä tai oireileva hiuspohja voi aiheuttaa ongelmia hiustenkasvussa. Terve hius kun kasvaa koko voimallaan vain terveestä hiuspohjasta.

Kotimaiselta Biozellilta löytyy Therapeutic-sarja, josta löytyy räätälöityä hoitoa hiuspohjan ongelmiin. Sain mahdollisuuden tutustua sarjaan ja Biozellin hopeashampoon fanina tartuin mielelläni tilaisuuteen!

Biozell Therapeutic.jpg

Kuivan hiuspohjan hellijä

Oma päänahkani on ilmojen kylmetessä helposti kutiava. Otin siis testiin Biozellin Therapeutic shampoon nro 3, joka on tarkoitettu kuivalle, hilseilevälle ja kutiavalle hiuspohjalle sekä kuiville ja värikäsitellyille hiuksille. Ainesosista löytyvä klimbatsoli hillitsee kutinaa ja estää hilseen syntymistä. Menthol taas virkistää ja rauhoittaa päänahkaa.

Shampoon kylkeen testasin myös Therapeutic öljyhoidon nro 1, joka vähentää kutinaa ja punoitusta sekä kuorii kuollutta ihosolukkoa tehden samalla hiuksista kiiltävät ja helposti kammattavat. Öljyhoidon salisyylihappo, piroctone olamine ja klimbatsoli estävät hilsettä ja mentholi taas virkistää verenkiertoa.

Biozell Therapeutic shampoo ja öljyhoito.jpg

Shampoosta jää tosi kosteutettu, hyvä tunne hiuksiin ja hiuspohjaan. Yhdessä öljyhoidon kanssa lopputulos oli hieno yhdistelmä todella puhtaan tuntuista hiuspohjaa ja kiiltävää latvaa. Viileä tunne säilyy ihan älyttömän pitkään. Öljyhoito tekee omaan makuun aika liukkaan oloisen hiuksen, joten tämä jää käyttöön vain kutinan iskiessä, sillä sen se vie kyllä pois.

Annoin nämä tuotteen testiin myös psoriasiksesta kärsivälle ystävälleni, joka raportoi seuraavasti:

”Shampoo ja hoito tuntuivat todella kivalta. Mukana oleva metholi viilensi ja hoivasi päänahkaa eikä pesun jälkeen tuntunut kutinaa.”

IMG_20180204_161729.jpg

rasvaisen hiuspohjan haastaja

Kun toiset kärsivät kuivasta päänahasta, toisia riivaa liiallinen talintuotanto, hilseily ja jopa ekseema. Näihin rasvaisiin ongelmiin löytyy sarjasta shampoo nro 2, joka on kehitetty vaikean hilseen hoitoon. Shampoo rauhoittaa ärtynyttä ja punoittavaa hiuspohjaa samalla, kun sen sisältämä liuskekiviöljy hillitsee kutinaa ja estää hilseen syntymistä.

Sen pariksi kannattaa kokeilla Threapeutic hoitonestettä nro 1, joka levitetään ja jätetään hiuspohjaan pesun jälkeen. Tämä on supertuote päänahalle, jossa on ihan näkyvää häikkää, sillä mm. salisyylihappo liuottaa pois kristallisoitunutta talia. Tässäkin hoitonesteessä on myös mentholia, joka saa aikaiseksi todella puhtaan, viilentävän ja virkistävän fiiliksen.

Nämä Biozellin tuotteet lämmittävät mieltä siinäkin, että kotimaisuutensa lisäksi tuotteet eivät sisällä hajusteita tai väriaineita. Aina on hyvä, kun voi tehdä vähän puhtaamman valinnan! Shampoot ja hoidot myös löytyvät helposti hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista.

Tutustu Biozell Therapeutic -tuotteisiin tarkemmin täällä

Virkistävää alkavaa viikkoa toivottelee,
Meeri

kauneus hiukset testit
Kommentit (2)
  1. Monia sampoita kokeilleena suurin yllätys oli, että apu tuli päänahan pesemättömyydestä. Käytännössä tätä ei voi harjoittaa kovin pitkään minun tapauksessani, mutta joskus kuuriluontoisesti annan olla ja pesen vain vedellä. Sitten taas päänahka on rauhallisempi jonkin aikaa. Normaalisti pesen päänahkaa sampoolla noin kaksi kertaa viikossa.

    1. No hyvä! Pesuvälin harventaminen voi ehdottomasti sopia toisille, siinä missä joillekin toimii joka päivä peseminen. Riippuu ongelman laadusta ja siitä onko kuivuuden vai rasvaisuuden takia tai joku ihan virallinen vaiva, kuten psori tai ekseema.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *