Testissä savivaalennus

Savivaalennus on astetta hellävaraisempi vaalennustekniikka, jossa tavallisen vaalennusaineen sijaan hiuksia kirkastetaan saven, soodan ja hapetteen avulla. Lopputulokselta voi odottaa kevyttä kirkastusta tai parin asteen vaalennusta, mutta valtavia vaalennusprojekteja savivaalennuksella ei saada aikaiseksi, ainakaan yhdellä kertaa.

Pääsin testaamaan savivaalennusta blogin kautta Eco Beauty Wellness -kampaamoon Iso Roobertinkadulle ja odotukset olivat maltilliset. Olen tyviosuuteni kullanvaaleaan sävyyn ihan tyytyväinen, mutta jostain ihmeestä latvahiuksiini oli kertynyt tunkkaista pissankeltaista, jota ei mikään metallinpoistohoitokaan ole pystynyt räjäyttämään pois. Halusin siis hiuksiini kirkkaamman latvan ja tasaisemman sävyn. Eco Beauty Wellnessin Aila päätyikin vaalentamaan vain latvojeni aluetta, jolloin tyvi jäi ennalleen.

Vaaleat hiukset ennen savivaalennusta.jpg

Ennen-fotosta näkyy hyvin latvan oranssisuus

Savivaalennuksen jälkeen.jpg

Latva kirkastui aivan huomattavasti ja sävystä tuli täysin tasainen, kännykkäkuvan pienistä varjovirheistä huolimatta. Keltaisuutta taitettiin kevyesti pois John Masters Organicsin mustille hiuksille tarkoitetulla hoitoaineella!

Savivaalennusmassa.jpg

Savivaalennuspuuro

Olen lopputulokseen todella tyytyväinen. Latva on kirkas ja kiiltävä ja saan vihdoin sävytettyä sen hopeashampoolla mieleisekseni. Vanhaan keltaiseen kun eivät enää hopeashampootkaan tepsineet. Savivaalennuksen jälkeen hiuksiahan ei sävytellä kuten normaalikampaamoissa saatettaisiin tehdä, joten lopputulos on yleensä kullanvaalea. Tiedän kuitenkin keinot, jolla saan sävyä hoidettua kotona, joten en näe tätä minkäänlaisena ongelmana. Savivaalennuksen lopputulos on myös tosi pehmeä – minkäänlaista rajaa tyven ja latvan välille ei tullut.

Perinteisen vaalennuksen vaalennusjauheita ei savivaalennuksessa käytetä, mutta tavallinen hapete on edelleen mukana. Aina kun hius vaalenee, pitää muistaa, että hiukseen syntyy vaurioita, joten täysin hiusta vahingoittamaton menetelmä ei tämäkään ole. Vaikka puuro vaikutti hiuksissani tunnin ajan, en ole huomannut minkäänlaista eroa hiuksen kunnossa verrattu vaalennusta edeltävään tilanteeseen. Nykyinen kiilto on jopa huomattavasti parempi verrattuna entiseen tunkkaisen keltaiseen.

Eco beauty wellness savivaalennus.jpg

Lähdin Ailan pirtsakasta käsittelystä erittäin tyytyväisenä! Tästä kuvasta on jo kolme viikkoa ja tukka on edelleen tosi vaalea ja normaalikuntoinen. Jatkossa turvaudun taatusti vastaavanlaiseen käsittelyyn, mikäli yleinen keltaisuus-/tummuusongelma meinaa palata. 

-Meeri

kauneus hiukset testit
Kommentit (4)
  1. Haluaisin freesata oman väristä tukkaa ja olen käynyt viime vuodet ekokampaamossa. Mahtava lukea sun kokemuksesta savivaalennukseen liittyen 😊

    1. Kiitos! Voin kyllä suositella, käsittääkseni noistä ajoista nuo savivaalennusaineet ovat muuttuneet vielä paremmiksi.

  2. Oi vau, haaveilen että jatkossa teen vaalennuksen omaan väriin juuri näin. Viimeinen vaihe jättää todelliset kemikaalit taakse! 🙂

    Kiitti infosta. Ihanan persikkainen tuo lopputulos?

    1. Joo, tohon vikaan kuvaan tekee aurinko tosi paljon kultaa. Väri on aika sen värinen mitä ympäröivä maailma milloinkin on 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *