Vaaleniko tukka keltaiseksi?!

Kaupallinen yhteistyö: Biozell

Vaalentuiko hiukset tipunkeltaisiksi?

Muuttuuko kampaajalla laitettu kaunis sävy kellertäväksi?

Haalistiko aurinko hiukset heinäkasan värisiksi?

Jokainen, jonka hiukset on joskus vaalennettu, tietää millaista taistelua puhtaan värin ylläpitäminen saattaa vaatia. Ettei olisi liian keltainen, mutta ei myöskään samea tai tunkkaisen villasukan viileä. Meidän kaikkien hiusväri rakentuu väripigmenteista, jotka ovat vaaleimmissa hiuksissa keltaisia, keskiruskeissa oransseja ja tummanruskeassa siihen päälle vielä punaisia. Viileimmänkin maantienharmaan tummuus koostuu näistä pigmenteistä. Et ole siis yksin punapigmenttisi kanssa.

Kun hiusta vaalennetaan kampaajalla, lopputulos on samalla tavalla kellertäväpohjainen kuin kotonakin. Kampaajalla tehdään hiuksiin kuitenkin aina taitto eli sävytys, jolloin hiukset värjätään vaalennusaineen poispesun jälkeen kevyesti keltaisen vastavärillä, yksinkertaistettuna vaalealla violetilla. Tämä taitto voidaan tehdä kaikkein vaaleimmissa tapauksissa suoraväreillä eli hopeashampoilla ja -hoitoaineilla tai sitten miedolla hiusvärillä (mm. kiiltokäsittely tai ihan vain sävytys). Kotivärjäyksessä mennään usein vikaan siinä, että tämä olennainen taittovaihe jätetään kokonaan tekemättä ja hius vain jää kellertäväksi.

Biozell värit.jpg

Lisäksi pitää ottaa huomioon, että vaalennetun hiuksen päälle laitetut taittosävyt lähtevät herkästi pois ihan shampoopesujen mukana ja vaikka auringon haalistaessa. Ei siis riitä, että hiuksesta saatiin kerran hyvänvärinen – väriä pitää myös ylläpitää. Helpoimmin tämä onnistuu hopeashampoiden, -hoitoaineiden ja -maskien avulla.

Kotimaiselta Biozellilta löytyy yksi kaikkien aikojen suosikkini hopeashampoiden sarjassa ja ilolla tartuinkin tähän yhteistyöhön Biozellin kanssa! Valikoimasta löytyy nykyään myös hopeahoitoaine ja hoitavat sävytteet, joista sävyt Silver ja Soft Ice sopivat vaaleiden hiusten kirkastamiseen.

Biozell hopeatuotteet.jpg

Hopeashampoon värillä on todellakin väliä. Mikäli haaveilet todella puhtaasta ja kirkkaasta sävystä, valitse violettipohjainen hopeashampoo. Sinipohjainen hopeashampoo toimii hieman tummemmissa, oranssiin taittavissa sävyissä. Kellertävässä tukassa taas väri muuttuu helposti samean vihertäväksi (keltainen+sininen=vihreä).

Mistä sitten tietää, minkä värinen pohja shampoossa on? Sen näkee ihan suoraan siitä väristä, varsinkin kun se vaahdottuu. Biozell on selvästi violettia ja toimii siis parhaiten vaaleaan, keltaiseen tukkaan.

Biozellin hopeashampoon väri.jpg

Maskeista löytyvä Silver on samaa violettipohjaista sarjaa, kun taas Soft Ice on kevyemmin taittava, hiuksissa hieman beigempi sävy.

Biozell sävytteet 1.jpg

Voimakkaimman lopputuloksen hopeatuotteilla saa, kun niiden antaa vaikuttaa muutaman minuutin. Varsinkin maskit kannattaa ihan kammata läpi, jolloin ne levittyvät tasaisesti eikä tarvitse pelätä laikkuja. Esimerkiksi kotivaalennuksen jälkeen voi laittaa ensin hopeashampoon viideksi minuutiksi (käytä reilusti shampoota, jotta saat latvankin kunnolla sävyttymään) ja sen jälkeen antaa Silver-sävyisen maskin vaikuttaa toiset 5 minuuttia.

Väriä ylläpitäessa vaikutusaikojen kanssa voi olla hövelimpi ja pesuväli kannattaa katsoa ihan peilistä – toisille hiuksille riittää joka neljäs pesu hopeatuotteilla, toiset tarvitsevat joka toisen pesun. Biozellin hopeahoitoaine on sävyltään hyvin kevyt, sitä voi käyttää jopa jokaisella pesulla, jos tarve vaatii. Hopeatuotteita voi sekoittaa myös normaalin shampoon ja hoitoaineen kanssa kämmenellä, jos haluaa kevyemmän taiton.

Biozell sävytteiden sävyt.jpg

Hiukseni on raidoitettu vaaleiksi ja ne ovat luonnostaan aika liukkaat, joten toivon shampoolta ja hoitoaineelta komboa tuuheuttava+hoitava. Biozell jättää hiukset tosi ilmavan tuntuisiksi, myöskin tuo maski, joka on usein aivan liian lässäyttävä. Samalla ne on helposti kammattavia ja kosteuttavan tuntuisia (mikä ei myöskään ole itsestäänselvyys hopeashampoiden kohdalla).

Biozellin hopeasarja pysyy siis edelleen sarjansa kärkikastissa! Kätevää on myös se, että niitä saa hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista.

Oletko sinä jo testannut näitä? Mitä kokemuksia?

Meeri

Seuraa myös Instagramissa: @meerimantyla

kauneus hiukset testit
Kommentit (3)
  1. Miten Saa Keltaisen Värin Pois Hiuksista? - Suomen tietoportaali
    16.1.2023, 17:55

    […] Hopeatuotteita voi sekoittaa myös normaalin shampoon ja hoitoaineen kanssa kämmenellä, jos haluaa kevyemmän taiton. Hiukseni on raidoitettu vaaleiksi ja ne ovat luonnostaan aika liukkaat, joten toivon shampoolta ja hoitoaineelta komboa tuuheuttava+hoitava. Biozell jättää hiukset tosi ilmavan tuntuisiksi, myöskin tuo maski, joka on usein aivan liian lässäyttävä. Samalla ne on helposti kammattavia ja kosteuttavan tuntuisia (mikä ei myöskään ole itsestäänselvyys hopeashampoiden kohdalla). Katso täydellinen vastaus […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *